Vanoers.nlCorporate FinanceVan Oers Corporate Finance begeleidt AED-Partner in overnamedeal

Van Oers Corporate Finance begeleidt AED-Partner in overnamedeal 

Van Oers Corporate Finance begeleidt AED-Partner in overnamedeal

AED-Partner, de grootste en merkonafhankelijke leverancier van AED’s in de Benelux, is aanbieder van draagbare reanimatietoestellen en gespecialiseerd in veiligheid. Onder begeleiding van het dealteam van Van Oers Corporate Finance is SK FireSafety Group  als geschikte partij naar voren getreden. Het moederbedrijf van Saval heeft recentelijk de overname van AED-Partner afgerond.

AED-Partner

In de vergrijzende samenleving neemt het belang van preventieve zorg- en veiligheidsmiddelen sterk toe en dus ook bij bedrijven en in openbare ruimten. Deze Automatisch Externe Defibrillators (AED’s) maken het mogelijk de overlevingskans bij een acute hartstilstand te vergroten van 10% naar 70-80%. AED-Partner is gevestigd in het Brabantse Son en heeft maar liefst 40.000 van de 150.000 AED’s (installed base) in de Benelux. Hiermee beheert AED-Partner een marktaandeel van 20-25% van het marktotaal.

Bundelen krachten SK FireSafety Group

Brandblusserfabrikant Saval, onderdeel van SK FireSafety Group, richt zich evenals AED-Partner op de veiligheid binnen bedrijven en in openbare ruimten. Saval ondersteunt bedrijven in Nederland en België bij het overbruggen van de eerste 15 minuten bij calamiteiten of noodsituaties. Op jaarbasis krijgen 2 op de 100 ondernemers te maken met brand. Hierbij is het van belang dat naast de inzet van AED’s ook brandblusmiddelen binnen handbereik zijn en dat de gebruiker weet hoe met deze middelen om te gaan. Door de krachten te bundelen, koppelen zowel AED-Partner, als Saval de levering van producten aan een hoogwaardige serviceverlening met als missie om levensreddende apparatuur voor iedereen beschikbaar te stellen.

De rol van Van Oers Corporate Finance

Van Oers Corporate Finance heeft in 2007 Jan Smale, één van de aandeelhouders van AED-Partner, mogen begeleiden bij zijn Management Buy-In van Vivon Nederland. Vervolgens is Vivon gefuseerd met Clinitec België en door de jaren heen is het geheel uitgebouwd naar het huidige AED-Partner. Gedurende deze periode hebben AED-Partner en Van Oers Corporate Finance contact gehouden.

In het voorjaar van 2019 was het moment daar om het verkoopproces op te starten. AED-Partner heeft in voorgaande jaren een mooie groei laten zien, maar er liggen kansen op de (internationale) markt om serieuze stappen te maken. Hiervoor zocht AED-Partner een sterke partner. Aangezien twee van de vier aandeelhouders graag betrokken wilden blijven als aandeelhouder na de verkoop, werden in eerste instantie vooral private equity partijen benaderd voor de verkoop. Daar is immers in de regel een uitgebreid netwerk en voldoende ervaring  beschikbaar om de groei en de kansen te kunnen realiseren. Tijdens dit proces kwam ook de strategische partij SK FireSafety aan tafel. Vanaf het eerste moment was er zowel een persoonlijke klik, als een  gedeelde visie over de enorme synergie die samen gerealiseerd kan worden. In combinatie met een uitstekend bod, was dit de doorslaggevende factor voor de aandeelhouders van AED-Partner om verder te gaan met SK.

Door de samenwerking tussen beide organisaties zal de gedeelde kennis en ervaring zorgen voor een nog snellere en oplossingsgerichte handelswijze richting de gebruiker omtrent (brand)veiligheid en medische noodsituaties, oftewel het ‘first safety 15 minutes’ concept. Wilt u meer weten of heeft u vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met onze specialisten.

Neem direct contact op

Van Oers Corporate Finance
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alexander den Boer
Alexander den Boer | Directeur Corporate Finance
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem dan geheel vrijblijvend contact op.