Vanoers.nlCorporate FinanceMeer financieringsvormen beschikbaar voor mkb-ondernemers

Meer financieringsvormen beschikbaar voor mkb-ondernemers 

Meer financieringsvormen beschikbaar voor MKB-ondernemers

In Nederland zijn er veel mkb-ondernemers – met name de kleinere organisaties – die moeite hebben om een financiering te krijgen. Terwijl hier juist het grootste deel van de toekomstige financieringsbehoefte vandaan komt. Een ontwikkeling die wij ook bij de klanten van Van Oers herkennen. Steeds meer financieringsvormen en financieringspartijen betreden de markt, wat het voor mkb-ondernemers mogelijk maakt om alsnog financiering te krijgen. Toch is er niet snel een match tussen de mkb-ondernemer en een financier.

Verschillende financieringsvormen

Het aantal verschillende alternatieve financieringsvormen is de laatste jaren substantieel gegroeid door de toetreding van nieuwe bedrijven op de financieringsmarkt. Het merendeel van de nieuwe toetreders betreft Fintechs. Dit zijn nieuwe bedrijven welke het op nemen tegen traditionele partijen om financieren sneller, gemakkelijker en goedkoper te maken. Met de opkomst van de verschillende Fintechs zijn er nieuwe oplossingen voor kleinere kredieten gecreƫerd. Hierbij kan gedacht worden aan; microfinancieringen, crowdfunding, online blanco financiering, leasing en factoring, of naar een combinatie van financieringsvormen.

Rol van de accountant

Banken automatiseren de kleinere kredieten steeds verder, waardoor er kansen voor accountants ontstaan.

Juist omdat er veel alternatieve financieringsvormen zijn, wordt de advisering belangrijker. Dit komt omdat MKB-ondernemers het overzicht verliezen door de vele verschillende mogelijkheden. Accountants kunnen van toegevoegde waarde zijn met hun kennis en inzicht door een prominentere rol te spelen in kredietverlening aan mkb-financieringen. Ondanks de kansen, ontbreekt het bij sommige accountants aan juiste en accurate kennis met betrekking tot verschillende financieringsvormen. Bij de Van Oers financieringsdesk hebben onze adviseurs de juiste kennis van verschillende financieringsvormen en zijn op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen.

Ook een financiering nodig?

Accountants kunnen nog meer toegevoegde waarde leveren voor ondernemers door ze te ondersteunen en adviseren bij de zoektocht naar een financiering. De Van Oers Financieringsdesk is gespecialiseerd in verschillende soorten financieringen voor verschillende bedrijven en kan hier een belangrijke rol in spelen.

Bron: accountancyvanmorgen.nl & ESB

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Joost Akkermans
Joost Akkermans | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek