Vanoers.nlCorporate FinanceVan Oers Corporate Finance begeleidt Horticoop bij de koop van aandelen in SmartCoat B.V.

Van Oers Corporate Finance begeleidt Horticoop bij de koop van aandelen in SmartCoat B.V. 

Van Oers Corporate Finance begeleidt Horticoop bij de koop van aandelen in SmartCoat B.V.

Horticoop is al meer dan 100 jaar actief binnen de tuinbouwsector en heeft zich via haar deelnemingen in de afgelopen jaren verder ontwikkeld als toonaangevende leverancier en ontwikkelaar van innovatieve producten en oplossingen binnen deze sector. Eén van haar deelnemingen is SmartCoat; een wereldwijde specialist in innovatie coatings en reinigingsmiddelen die de kweker in staat stellen het kasklimaat te beïnvloeden. Met haar voorname merken ReduSystems en Sudlac is SmartCoat actief in meer dan 50 landen.

Over dit traject

In 2015 heeft Van Oers Corporate Finance Horticoop geadviseerd bij de fusie van haar Nederlandse deelneming Mardenkro met het Franse Sudlac. Eind december 2020 heeft Horticoop (dat reeds een 80% belang hield) ook de resterende 20% aandelen van de Franse aandeelhouder verworven.

De uitbreiding van het belang in SmartCoat is onderdeel van het strategische transitieproces van Horticoop. Horticoop wil waarde creëren voor haar stakeholders en bijdragen aan een gezonde toekomst voor de (glas)tuinbouw. Gezien de potentie en groeimogelijkheden van SmartCoat is deze overname in lijn met de strategie van Horticoop.

De rol van Van Oers Corporate Finance

Van Oers Corporate Finance heeft Horticoop gedurende het aankoopproces onder meer bijgestaan in het biedingsproces, de LOI en de financieringsaanvraag. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar dit persbericht. Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of wilt u weten wat onze adviseurs voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

 

Neem contact op

Van Oers Corporate Finance
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alexander den Boer
Alexander den Boer | Directeur Corporate Finance
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.