Vanoers.nlCorporate FinanceDe food & agro sector blijft draaien

De food & agro sector blijft draaien  

De food & agro sector blijft draaien

Waar veel sectoren last hebben van de ontwikkelingen gerelateerd aan COVID-19, bieden trends als duurzaamheid en zelfvoorziening kansen in de food & agro sector. Dit heeft als gevolg dat er in deze branche nog steeds een groeiend aantal overnames wordt gerealiseerd, wat ook wij terugzien in het aantal afgeronde deals door Van Oers Corporate Finance.

Stabiele en veerkrachtige branche

In het tweede kwartaal van 2020, na de uitbraak van COVID-19, was er een algemene stagnatie zichtbaar in de overnamemarkt. Echter, kwam de overnameactiviteit in de food & agro sector weer snel op gang. Hieruit blijkt dat deze branche stabiel en veerkrachtig is en daarmee interessant is voor investeerders en integratie binnen de keten. Wij verwachten, mede door het aanwezige kapitaal in de markt, voor 2021 dan ook wederom veel activiteit binnen de overnamemarkt.

De inzet van kapitaal

De food en agro sector is een branche waarin veel wordt geïnvesteerd in innovatieve technologische ontwikkelingen. Tevens zien we dat de omvang van projecten sterk toeneemt en Nederlandse ondernemingen globaal actief zijn en groeien. Deze trends hebben als gevolg dat ondernemers continu een grote kapitaalbehoefte hebben en tegen organisatorische uitdagingen aanlopen. Deze kapitaalbehoefte en de organisatorische vraagstukken maken het voor food & agro ondernemingen en investeringsmaatschappijen aantrekkelijk om de handen ineen te slaan en gezamenlijk de groeiuitdaging aan te gaan.

Het benutten van kansen

Concluderend kan worden gezegd dat we een positieve aantrekkingskracht zien van de food & agro sector in Nederland voor ondernemers en investeerders. Benieuwd wat onze adviseurs voor u kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

  • icon

Van Oers Corporate Finance
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Alexander den Boer
Alexander den Boer | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Onze specialist gaat graag een vrijblijvend gesprek met u aan. Neem direct contact op met Alexander.