Vanoers.nlCorporate Finance, Transport en logistiekVan Oers Corporate Finance begeleidt Cars&Cargo in overname door sennder

Van Oers Corporate Finance begeleidt Cars&Cargo in overname door sennder 

Van Oers Corporate Finance begeleidt Cars&Cargo in overname door sennder

Cars&Cargo is, met 240 gecharterde vrachtwagens die 365 dagen per jaar en 24 uur per dag rijden, de grootste logistieke dienstverlener voor algemene vracht- en voortuigen in Frankrijk en de Benelux. Met haar 240 charters worden op jaarbasis maar liefst 43.000 ladingen verzorgd.

Het bundelen van krachten

Cars&Cargo is marktleider op het gebied van transport van Nederland naar Frankrijk en andersom. sennder, Europa’s toonaangevende digitale expediteur, integreert de volledige vloot met 240 gecharterde vrachtwagens in haar platform.

Gedeelde toekomstvisie

De visie van sennder om logistiek geschikt te maken voor de toekomst gecombineerd met het digitaliseren van de gecharterde vloot sluit goed op de visie van Cars&Cargo. Door deze overname wordt er een grotere capaciteit gecreëerd wat duidelijk aantoont dat sennder zich richt op het optimaliseren en versterken van haar huidige aanbod met als doel meer waarde te creëren voor zowel vervoerders als verladers.

Het team van Cars&Cargo zal zich aansluiten bij sennder en de oprichter Bob Snijder blijft actief betrokken als Managing Director van Cars&Cargo.

Bob Snijder, Managing Director en oprichter van Cars&Cargo, verklaarde: “Ik kijk ernaar uit om onze trucks in het besturingssysteem sennOS van sennder te integreren. We hebben net als sennder de visie dat we de logistiek willen voorbereiden op de toekomst en we zijn van mening dat we ons gezamenlijke doel samenbrengen door onze chartervloot te digitaliseren. Met sennder bieden we de industrie een betere toegang tot capaciteit die digitaal is geoptimaliseerd om zo efficiënt mogelijk te werken – dat is een spannende propositie.“

De rol van Van Oers Corporate Finance

Van Oers Corporate Finance heeft Cars&Cargo mogen begeleiden in deze overname. Met deze overname wordt het aanbod versterkt en wordt er waarde gecreëerd. Het merk Cars&Cargo zal op korte termijn actief blijven en daar waar het team van Cars&Cargo zich bij sennder zal voegen, zal Bob Snijder (oprichter) de functie van managing director bij Cars&Cargo voortzetten.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Onze adviseurs denken graag met u mee, zodat wij samen met u de beste deal kunnen realiseren. Uiteraard tegen de beste voorwaarden. Meer weten over deze overname? Neem dan gerust contact met ons op.

Van Oers Corporate Finance
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alexander den Boer
Alexander den Boer | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Onze specialist gaat graag een vrijblijvend gesprek met u aan. Neem direct contact op met Alexander.