Vanoers.nlCorporate FinanceRondleiding: binnenkijken bij Corporate Finance en Organisatieadvies in Breda

Rondleiding: binnenkijken bij Corporate Finance en Organisatieadvies in Breda 

binnen kijken bij OA en CF

“Onze samenwerking onder één dak brengt ondernemers de deal die zij verdienen”

Specialisten die als team met álle ondernemersvragen raad weten en zich vol overgave storten op wat u bezighoudt, zodat u zelf de ruimte hebt om te focussen op waar uw hart ligt. Dat is wat u van Van Oers mag verwachten. Hoe werkt dat? Dat wordt goed zichtbaar in het kantoor in Breda, waar de disciplines Organisatieadvies, Corporate Finance en het due diligence-team onder één dak nauw samenwerken. Joost Akkermans en Tim van Rijn vertellen er meer over.

Aan de Ginnekenweg wapperen de vlaggen van Van Oers voor Huize Ter Leij. Dat is het zonnige decor voor een goed gesprek met Joost Akkermans (directeur van Organisatieadvies) en Tim van Rijn (transactiemanager van Corporate Finance). Zij zitten hier met de afdelingen Organisatieadvies en Corporate Finance onder hetzelfde dak, samen met het Due Diligence-team. En dat is ronduit handig voor ondernemers.

Voorstelronde: Organisatieadvies en Corporate Finance

Allereerst: wat betekenen Organisatieadvies en Corporate Finance precies voor ondernemers? Joost trapt af. “Wij ondersteunen ondernemers bij hun groei of juist als de groei stagneert, met strategie, financiering en hr. Ons team gaat dus echt langetermijnrelaties aan. Tim haakt aan: “Bij Corporate Finance zijn we juist vaak eenmalig in beeld, bij de begeleiding van het aan- of verkooptraject. Ons team werkt er hard aan dat die champagne bij de eindstreep een zoete afdronk heeft.”

Vertrouwensband met specialisten

Teams van specialisten dus, die alles weten van één vakgebied. Tim licht toe waarom dat belangrijk is. “Neem Corporate Finance. Een ondernemer maakt de verkoop van een bedrijf vaak maar één keer mee en daarom moet dit de deal van zijn of haar leven zijn. Dan moet je alles uit de kast halen, een verkooptraject ‘erbij doen’ is wat ons betreft geen optie. Daarom heeft Van Oers een Corporate Finance-team met specifiek opgeleide overnameadviseurs. Doordat we deze expertise in huis hebben, kun je als klant bij Van Oers ook zulke grote vragen op tafel leggen.”

Joost vervolgt: “We zitten daarmee precies tussen de Big 4-kantoren en kleine accountantskantoren in. Want we hebben én de specialisten in huis én die focus op een vertrouwensband waarbinnen je meer deelt dan alleen de jaarrekeningen. Het voordeel is dat je als ondernemer iedere ondernemersvraag bij ons ter sprake kunt brengen, waarna wij er de juiste specialist bij aanhaken.”

Samenwerking voegt waarde toe bij (ver)koop

Binnen Van Oers staan de interne lijnen dus altijd roodgloeiend. Tussen Corporate Finance en Organisatieadvies zijn de contacten ook zeer warm en daar komt geen telefoon aan te pas. Even naar het bureau van een collega lopen is zo gebeurd. Dat is hoe die samenwerking werkt. Hoe is dat precies in het voordeel van ondernemers? Je zou kunnen zeggen dat het letterlijk meerwaarde geeft. Joost legt het uit.

“Ik maak vaak de vergelijking met de verbouwing van een huis. Als je het doet om zelf meer wooncomfort te hebben, klus en investeer je anders dan wanneer je het te koop zet. Zo werkt dat ook bij de verkoop van een bedrijf. Weten we in een vroeg stadium dat een klant op termijn wil verkopen, dan kunnen we hier samen naartoe werken. Organisatieadvies en Corporate Finance slaan dan de handen ineen om een strategisch groeiplan op te stellen dat uiteindelijk leidt tot de beste toekomstige deal. We nodigen ondernemers daarom bij dezen graag uit om eens met ons van gedachten te wisselen.”

  • icon

Van Oers Corporate Finance
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alexander den Boer
Alexander den Boer | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Onze specialist gaat graag een vrijblijvend gesprek met u aan. Neem direct contact op met Alexander.