Vanoers.nlCorporate FinanceVan Oers Corporate Finance begeleidt de ‘Werkendamse’ bij de verkoop aan Kemkens

Van Oers Corporate Finance begeleidt de ‘Werkendamse’ bij de verkoop aan Kemkens  

Van Oers Corporate Finance begeleidt de ‘Werkendamse’ bij de verkoop aan Kemkens

De Werkendamse Verwarmings Industrie en Werkendamse Verwarmings Centrale (in de volksmond ‘de Werkendamse’) staan voor een totale beheersing van het binnenklimaat. De familie Paans heeft 55 jaar de Werkendamse geleid en heeft besloten om de aandelen over te dragen om het voortbestaan van het bedrijf zeker te stellen. Van Oers Corporate Finance heeft de familie Paans begeleid.

Over dit traject

Algemeen directeur Sandra den Haan – Paans: “De band tussen het bedrijf en de medewerkers met ons gezin maakte dat deze stap zeker niet eenvoudig was, maar juist in het belang van de medewerkers hebben wij voor deze weg gekozen. Zowel wij, als familie, als de huidige directie zijn ervan overtuigd dat Kemkens de juiste partij is om de Werkendamse voort te zetten en sterker te maken dan ooit.”

De Werkendamse behoudt haar naam en zal zelfstandig in de huidige vorm blijven functioneren. De overname heeft geen gevolgen voor de circa 100 medewerkers van de Werkendamse. Zo blijft de dagelijkse leiding in handen van de huidige directie bestaande uit Johan Hakkers en Gerrit Smits. Kemkens is net als de Werkendamse een familiebedrijf en past goed bij de Werkendamse cultuur.

Kemkens

Kemkens is een specialist op het gebied van warmte en comfort in huis en groeit middels de overname naar een omzetvolume van 116 miljoen en 750 medewerkers, verspreid over 6 vestigingen. Henri Elsen, directeur Kemkens, laat weten: “Met deze overname realiseert Kemkens een groei en een uitbreiding om duurzame energie-oplossingen te bieden in Zuid-Nederland. Kemkens gaat samen met de Werkendamse kijken waar synergie- en commerciële voordelen behaald kunnen worden. Kemkens gelooft in de kracht van lokaal ondernemerschap, waarbij ook de Werkendamse aangeeft blij te zijn met een partij als Kemkens als overnemende partij. Zij zien de overname dan ook met vertrouwen tegemoet.”

De rol van Van Oers Corporate Finance

Overweegt u een overname en wilt u graag de juiste partner bij de hand nemen om dit complexe traject te starten? Ons team van adviseurs helpen u hier graag bij. Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden.

  • icon

Van Oers Corporate Finance
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Teun Onstenk
Teun Onstenk | Senior Adviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek