Vanoers.nlCorporate Finance4ITEGO ziet groeikansen in overname Infinite Simulation Systems

4ITEGO ziet groeikansen in overname Infinite Simulation Systems 

4ITEGO ziet groeikansen in overname Infinite Simulation Systems

Infinite Simulation System, ANSYS Elite Channel Partner voor de Benelux, is al ruim 25 jaar actief op het gebied van Computer Aided Engineering (CAE) met een focus op de Eindige Elementen Methode. Met hun jarenlange ervaring in simulatie software ondersteunen zij klanten in de meest uitdagende ontwerpvragen en hebben zij zich de positie van marktleider in de Benelux voor industriële simulatiesoftware toegeëigend.

4ITEGO Group ziet groeikansen

4ITEGO Group, waar ook CadCorner (BE) en GPO Solutions (NL) deel van uitmaken, ondersteunt industriële bedrijven in de maakindustrie in hun digitale transformatie. Dit doen zij door hun productontwikkeling en productieprocessen te verbeteren en te versnellen. Alle drie de bedrijven leveren naast advies en software ook implementaties op maat, support en training.

Toekomstperspectief Infinite Simulation System

Met deze overname, waarin Van Oers Corporate Finance Infinite Simulation System begeleidde, worden mooie groeiperspectieven geboden voor de toekomst. Het bedrijf is sinds 1997 uitgebouwd tot een leverancier welke simulatie eenvoudig en toegankelijk heeft gemaakt voor zowel ontwerpers als analisten. Dergelijke simulaties maken het mogelijk om nieuwe producten te testen al voor er een prototype is ontwikkeld. ‘Ik ben ervan overtuigd dat het samengaan met CadCorner en GPO Solutions onze positie in de maakindustrie verder zal versterken’, aldus Manager Jurgen Matthijssen van Infinite Simulation System. Hij blijft aan boord ook na de overname.

Over 4ITEGO Group

CadCorner, opgericht in 2011, realiseert hiermee een tweede overname. In 2017 nam CadCorner sectorgenoot GPO Solutions over en zo ontstond 4ITEGO Group. Een partij waarin de expertise van zowel CadCorner als GPO Solutions werden samengebracht om de serviceverlening verder te optimaliseren. Vanuit 4ITEGO Group voorzien zij klanten in de gehele Benelux en werken zij projecten uit van klanten voor vestigingen in andere Europese landen.

De rol Van Oers Corporate Finance

Er zijn diverse redenen om de overname van een onderneming te overwegen. U wilt groeien met uw bedrijf, u wilt uw marktaandeel vergroten, u wilt u als manager inkopen in een bestaand bedrijf of u wilt als zittend management het bedrijf waar u werkzaam bent overnemen. Wat de reden ook is, u wilt ontzorgd en geadviseerd worden in dit proces. Een bedrijfsovername is een complex traject dat vraagt om de juiste kennis en expertise. Het team van Van Oers Corporate Finance beschikt over deze specialistische kennis en is uw adviseur bij de verkoop van uw onderneming. Wilt u meer weten of heeft u vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Neem direct contact op

Van Oers Corporate Finance
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alexander den Boer
Alexander den Boer | Directeur Corporate Finance
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem dan geheel vrijblijvend contact op.