Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Pre-exit

Pre-exit

Pre-exit met Van Oers Corporate finance

Het verzilveren van waarde door middel van een pre-exit strategie

De twijfel slaat toe. U wilt uw bedrijf gaan verkopen, maar helemaal afstand nemen dat voelt (nog) niet goed. In dit geval is een pre-exit een hele goede optie! We begrijpen dat het een grote stap is om uw onderneming te verkopen. Het bedrijf overdragen waar u talloze uren en uw ziel en zaligheid in heeft gestoken. Door te kiezen voor een pre-exit strategie beweegt u zich langzaam richting volledige verkoop, maar kiest u heel bewust voor een tussenstap.

Wanneer kiest u voor een pre-exit strategie?

Het verzilveren van waarde is iets waar iedere ondernemer weleens over nadenkt. Deze vorm, een gedeeltelijke verkoop, is interessant voor ondernemers;

  • met een onderneming met veel groeipotentie;
  • met een onderneming met voldoende omvang;
  • het verzilveren van waarde (de behoefte aan vermogen uit de risicosfeer te);
  • die met de expertise van partner concurrentievoordelen willen behalen.

Indien u zich kunt vinden in bovenstaand dan is uw onderneming mogelijk geschikt om investeerders zoals Private Equity (PE) partijen aan te trekken. Bent u benieuwd of deze strategie voor u interessant is? Ga vrijblijvend het gesprek aan met onze adviseurs.

Pre-exit met Van Oers Corporate finance

Groeiversnelling als argument voor een gedeeltelijke verkoop

Een dergelijke gedeeltelijke verkoop kan interessant zijn indien u dit wilt combineren met bijvoorbeeld het verbreden van uw productaanbod of groei-investeringen, om de groei van uw onderneming te stimuleren. Maar ook wanneer u met de gedachte speelt om overnames te realiseren over de grens over te gaan met een expansie naar het buitenland. Een pre-exit kan een strategie zijn om een groeiversnelling te realiseren.

Buy and build als mogelijkheid om schaalvoordelen te realiseren

Een andere mogelijkheid wanneer de focust wilt leggen op het behalen van schaalvoordelen door soortgelijke bedrijven gelijke bedrijven over te nemen, dan informeren wij u graag over de mogelijkheden omtrent de inzet van een Buy and build strategie.

pre-exit met Van Oers Corporate finance

Wat kunt u van onze adviseurs verwachten?

Ons team van adviseurs heeft meer dan 50 jaar ervaring in dit vak en hebben een groot netwerk aan transactiegerichte advocaten, notarissen, bankiers, maar niet onbelangrijk; met investeringsmaatschappijen. Hierdoor blijven de lijntjes kort, waardoor we adequaat en snel kunnen schakelen.

Speelt u met de gedachte om een pre-exit strategie in te zetten of heeft u vragen over hoe een dergelijke gedeeltelijke verkoop eruit zou komen te zien, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze overnameadviseurs beantwoorden uw vragen en nemen u volledig bij de hand wanneer u de strategie wilt of gaat toepassen.

MEER WETEN?

Neem direct contact met ons op

Jerry van Leent
Jerry van Leent | Manager
Meer weten over pre-exit?
Ons professionele team staat voor u klaar. Neem geheel vrijblijvend contact op met Jerry.