Pre-exit

Pre-exit
Een pre-exit strategie is het antwoord, met Van Oers Corporate finance

Het verzilveren van waarde door middel van een pre-exit strategie

De twijfel slaat toe. U wilt uw bedrijf gaan verkopen, maar helemaal afstand nemen dat voelt (nog) niet goed. In dit geval is een pre-exit een geschikte strategie. We begrijpen dat het een grote stap is om uw onderneming te verkopen. Het bedrijf overdragen waar u talloze uren en uw ziel en zaligheid in heeft gestoken. Door te kiezen voor een pre-exit strategie beweegt u zich langzaam richting volledige verkoop, maar kiest u heel bewust voor een tussenstap.

Wanneer kiest u voor een pre-exit strategie?

Het verzilveren van waarde is iets waar iedere ondernemer weleens over nadenkt. Deze vorm, een gedeeltelijke verkoop, is interessant voor ondernemers;

  • met een onderneming met veel groeipotentie;
  • met een onderneming met voldoende omvang;
  • het verzilveren van waarde (de behoefte aan vermogen uit de risicosfeer te);
  • die met de expertise van partner concurrentievoordelen willen behalen.

Uw onderneming is mogelijk geschikt om investeerders zoals Private Equity (PE)-partijen aan te trekken. Bent u benieuwd of deze strategie voor u interessant is? Ga vrijblijvend het gesprek aan met onze adviseurs.

Pre-exit met Van Oers Corporate finance

Groeiversnelling als argument voor een gedeeltelijke verkoop

Een gedeeltelijke verkoop kan interessant zijn, indien u dit wilt combineren met het verbreden van uw productaanbod of groei-investeringen, om de groei van uw onderneming te stimuleren. Maar ook wanneer u met de gedachte speelt om overnames te realiseren, over de grens over te gaan met een expansie naar het buitenland. Een pre-exit kan een strategie zijn om een groeiversnelling te realiseren.

Buy and Build om schaalvoordelen te realiseren

Een andere mogelijkheid wanneer u de focus wilt leggen op het behalen van schaalvoordelen door soortgelijke bedrijven gelijke bedrijven over te nemen, dan informeren wij u graag over de mogelijkheden omtrent de inzet van een Buy and Build.

Pre-Exit met Van Oers Corporate Finance

Wat kunt u van onze adviseurs verwachten?

De klok rond voor de deal die u verdient: dát is hoe we onze Vol Overgave-mentaliteit uitleggen. Of het nou gaat om een fusie, bedrijfsovername of pre-exit: we staan voor u klaar om er zowel financieel als persoonlijk het maximale voor u uit te halen. U ziet kansen, wij zien de mogelijkheden om deze te bereiken. Ons team van adviseurs heeft meer dan 50 jaar ervaring in dit vak en hebben een groot netwerk aan transactiegerichte advocaten, notarissen, bankiers, maar niet onbelangrijk; met investeringsmaatschappijen. Hierdoor blijven de lijntjes kort, waardoor we adequaat en snel kunnen schakelen.

Speelt u met de gedachte om een pre-exit strategie in te zetten of heeft u vragen over hoe een dergelijke gedeeltelijke verkoop eruitziet? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Alexander den Boer
Alexander den Boer | Directeur Corporate Finance
Meer weten over pre-exit?
Ons professionele team staat voor u klaar. Neem geheel vrijblijvend contact op met Alexander.