Fiscaal due diligence

CF Wim, Bert en Rob
FISCAAL DUE DILIGENCE BIJ VAN OERS

Goed voorbereid de nieuwe verantwoordelijkheid dragen

Een bedrijf overnemen heeft veel impact op u als ondernemer en brengt nogal wat verantwoordelijkheid met zich mee. U bent niet alleen aansprakelijk voor de toekomstige fiscale verplichtingen, maar neemt ook de risico’s en verplichtingen uit het verleden over. Daarom wilt u zo vroeg mogelijk de fiscale positie van de onderneming inzichtelijk hebben. Zodat u ziet waar mogelijke knelpunten zitten en de juiste kennis hebt om die weg te nemen. Dat is wat we met fiscaal due diligence voor u doen.

 

FISCALE TIJDLIJN ONDER DE LOEP

Fiscaal due diligence bij Van Oers

Onze due diligence-specialisten helpen koper en verkopers inzicht te krijgen in de huidige en toekomstige fiscale structureringsopties, verrassingen te voorkomen en dealbreuken op te lossen. Dat doen we zeer secuur. Door de belastingverplichtingen grondig te beoordelen, potentiële risico’s te identificeren en aanbevelingen te maken die u verder helpen. Wij onderzoeken de fiscale historie van de onderneming waarbij we onder meer onderzoek doen naar openstaande belastingclaims, ingediende belastingaangiftes en de juistheid van de fiscale administratie. Fiscaal due diligence kan een uitgebreid onderzoek, red flag-onderzoek of alles daartussen zijn, afhankelijk van uw wens.

UW DUE DILIGENCE DOOR VAN OERS

Compleet team van vakinhoudelijk specialisten

Due diligence-onderzoeken beperken zich nooit tot één discipline. Bij Van Oers staat er een team van financiële, juridische, fiscale en IT-professionals voor u klaar om vol overgave in het onderzoek te duiken. Voor bijzondere vraagstukken steekt uw adviseur zijn licht op bij deze specialisten. Of het nu gaat om internationale belastingen, loonbelasting, vennootschapsbelasting of btw, uw adviseur loopt makkelijk even binnen bij een collega voor aanvullende expertise. Dat ziet u terug in het resultaat, maar u houdt gewoon één aanspreekpunt.

Laten we samen de deal rond maken

De adviseurs van Van Oers zetten zich vol overgave in om de deal van uw leven te maken. Onze specialisten zijn pas tevreden als u het maximale resultaat hebt behaald, persoonlijk en financieel. Fiscaal due diligence draagt daar graag aan bij, door een nauwgezet beeld te schetsen van de fiscale positie van het bedrijf dat u overneemt.

Lees meer over begeleiding bij bedrijfsovername

Bert Bastiaansen
Bert Bastiaansen | Manager due diligence
Wilt u inzicht in de status van uw onderneming?
Alleen als u zowel op financieel als persoonlijk vlak het maximale resultaat hebt behaald, zijn wij tevreden. Ontmoet onze Corporate Finance-experts. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek