Sneller groeien met een passende Buy and Build-strategie

CF André aan tafel
Buy and Build met Corporate finance Van Oers

Is een Buy and Build-strategie geschikt voor uw onderneming?

Wanneer kies ik voor een Buy and Build-strategie? Wat zijn de voordelen van Buy and Build? En past deze strategie bij mijn bedrijfsactiviteiten – ook op de langere termijn? Het geheim achter de succesformule van een Buy and Build-strategie, delen onze experts graag. Buy and Build vindt voornamelijk plaats bij platformbedrijven waar schaalvoordelen behaald worden door soortgelijke bedrijven over te nemen. Deze zogeheten ketenvorming zien we met name in gefragmenteerde markten waar veel kleine spelers actief zijn. Denk aan tandartsen, huisartsen, dierenartsen, peuterspeelzalen en fysiotherapeuten, maar ook IT-automatiseringsbedrijven, onderhoudsbedrijven of assurantiekantoren.

Ketenvorming heeft verschillende voordelen: als keten kunt u professioneler werken, meerdere specialismen aanbieden, goedkoper inkopen en de overheadkosten optimaliseren. Bedrijven die zich aansluiten bij een keten worden hierdoor ontlast. Daarnaast wordt ook de administratie, marketing en HRM voor hen gecentraliseerd.

Buy and Build met Corporate FInance van Van Oers

Maak de deal rond: kies voor een Buy and Build-strategie

Onze adviseurs staan voor u klaar. Wij regelen, samen met u, uw Buy and Build-strategie.

Hoe ziet onze aanpak eruit – in vogelvlucht?

  • Stap 1. We starten met het actief benaderen van bedrijven die mogelijk willen verkopen.
  • Stap 2. Behoefte aan strategisch sparren bij het vormgeven van een Buy and Build-strategie? Onze experts staan voor u klaar.
  • Stap 3. Het analyseren van de businesscase (bedrijfswaardering), het opstellen van een biedingspresentatie, het voeren van procesmanagement en de zoektocht naar een eerste aanspreekpunt: dat kunt u aan ons overlaten!
  • Stap 4. U doet waar u goed in bent: de lijnen voor het bedrijf bepalen voor de komende jaren. Wij voelen ons als een vis in het water als u ons de onderhandelingen laat voeren, als we u mogen ondersteunen bij de financieringsaanvraag en bij het uitvoeren van een due diligence-onderzoek.
buy and build met Corporate Finance van Van Oers

Wat kunt u van ons verwachten?

Samen maken we de deal rond. Het is namelijk van belang dat er iemand aan tafel zit die de taal van de betreffende markt spreekt. We werken efficiënt en met een gespecialiseerd team. Ons team heeft onder meer FysioHolland, Smallsteps en Dierenartsen Groep Nederland geadviseerd en ondersteund bij de uitwerkingen van hun Buy and Build-strategie. Benieuwd hoe onze aanpak eruitziet? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Alexander den Boer
Alexander den Boer | Directeur Corporate Finance
Overweegt u een Buy and build strategie?
Ons professionele team staat voor u klaar. Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek