Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Bedrijf verkopen aan derden

Hoge gebouwen
bedrijf verkopen aan derden met Van Oers Corporate finance

Wij adviseren u bij uw bedrijfsverkoop aan derden

Bij het verkopen van uw bedrijf aan derden is het vinden van de juiste koper een van de belangrijkste zaken. Waar vindt u die koper en hoe pakt u dat aan? Daar helpen wij u bij. Wij beschikken naast onze databases over een uitgebreid netwerk van investeringsmaatschappijen, collega fusie- en overnameadviseurs, banken en Management Buy-In kandidaten. Dit stelt ons in staat om een geschikte koper voor u te vinden.

Het is ook mogelijk dat u al een koper heeft gevonden. In dat geval beoordelen wij de koper. Voldoet deze aan de gestelde eisen en past deze bij uw organisatie?

bedrijf verkopen aan Derden met Van Oers Corporate finance

Vragen die u heeft bij het verkopen van uw bedrijf aan derden

 • Welk type koper past bij de transactiedoelstellingen?
 • Waar vind ik een koper?
 • Wat is mijn bedrijf waard?
 • Welke informatie kan ik al verstrekken en waar moet ik nog mee wachten?
 • Ik heb al een koper gevonden, hoe nu verder?
 • Wat gebeurt er met de huidige medewerkers?

Onze adviseurs geven antwoord op deze vragen.

Van Oers Corporate Finance, uw adviseur

Wij begeleiden u van begin tot eind bij het verkooptraject. Van het verstrekken van de juiste informatie en het adviseren tijdens de onderhandelingen tot en met de financiële coaching. We zorgen dat de juiste stappen worden gezet. Zo houdt u het overzicht en kunt u zich focussen op uw onderneming. Wij vertalen uw wensen naar transactiedoelstellingen. Gaat u uw bedrijf verkopen aan derden, dan is Van Oers Corporate Finance de adviseur waar u op kunt rekenen. Vraag vrijblijvend een gesprek aan.

Wij begeleiden u bij het hele verkooptraject

Aanpak van een bedrijfsverkoop aan derden

 • Voorbereidingsfase bedrijfsverkoop aan derden
  1. We voeren een oriënterend gesprek waarin we de achtergrond van uw keuze om te verkopen en uw doelen in kaart brengen.

  2. We voeren een waardebepaling uit. Dit vormt de basis voor de verwachtingen, de informatievoorziening en de argumenten voor tijdens de onderhandelingen.

  3. We stellen een informatiememorandum op waarin alle bedrijfsgegevens staan. Dit wordt het visitekaartje van uw onderneming.

  4. Indien er nog geen koper is, voeren wij een search uit en doen wij een beroep op ons netwerk om te kijken welke kopers er zijn en welke kopers bij uw onderneming passen.

  5. We benaderen de potentiële bedrijven.
 • Verkoopfase bedrijfsverkoop aan derden
  1. We begeleiden u bij het voeren van de onderhandelingen. We geven rationeel advies, maar u blijft degene die beslist.

  2. We stellen een intentieverklaring op waarin de gemaakte afspraken staan. Zo vergroten we de dealzekerheid en verkleinen we de kans op misverstanden.
 • Afrondingsfase bedrijfsverkoop aan derden
  1.We coördineren het due diligence onderzoek. Dit is een mogelijkheid vanuit de koper om een aanvullend feitenonderzoek uit te voeren. De informatie die vanuit u is verstrekt, wordt dan nogmaals gecheckt, aangevuld met specificaties en gecontroleerd verstrekt aan de koper.

  2. Opstellen van de overeenkomst. Als het due diligence onderzoek is afgerond en er zijn geen onaangename verrassingen gevonden, stellen we samen met een transactieadvocaat de overnameovereenkomst op.

  3. Closing. De dag dat de aandelen juridisch worden overgedragen aan de koper. Een feestelijke, maar vaak ook emotionele dag. De verkoop is een feit.
MEER WETEN?

Neem direct contact met ons op

Klanten die u voor zijn gegaan

Samenwerking met Van Oers Corporate Finance

winand leenaars
Winand Leenaars | Transactiemanager
Wilt u uw bedrijf succesvol verkopen?
Ons professionele team staat voor u klaar. Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek