Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

1 van 5
Onroerend goed
In de praktijk blijkt dat er veel onduidelijkheid is over btw bij de levering van levering van onroerend goed. Hierdoor betalen ondernemers onnodig te veel.
Reisbureauregeling
Organiseert u reizen door verschillende landen? Met de reisbureauregeling kunt u de btw van reizen binnen de EU in één keer terugvragen. Dat bespaart tijd!
Terugvragen van buitenlandse btw
Heeft u btw betaald in het buitenland? Mogelijk kunt u de btw terugvragen. Zeker wanneer het om grote bedragen gaat, is het de moeite om het uit te zoeken.
Aanschaf auto
U wilt een auto aanschaffen voor zakelijk gebruik. Nieuw of tweedehands? Komt de auto ook op naam van de zaak? Uw keuzes hebben gevolgen voor de belasting.
Buitenlandse btw-registraties
Als u internationaal handelt of gaat handelen kunt u te maken krijgen met buitenlandse btw-verplichtingen. Deze kunnen behoorlijk lastig en onduidelijk zijn.
Btw-advies door van oers belastingadvies

Wat is btw?

Btw staat voor ‘belasting toegevoegde waarde’, ook wel omzetbelasting genoemd. Het is een belasting die geïnd wordt via producenten en leveranciers. Zij verhogen de prijs voor hun product of dienst met het hiervoor vastgestelde btw-percentage. Momenteel geldt een hoog tarief van 21% en een laag tarief van 9%. Er zijn ook producten en diensten waarvoor een nultarief geldt of die vrijgesteld zijn van omzetbelasting.

Btw-advies door van oers belastingadvies

Btw-aangifte in de boekhouding verwerken

Elke onderneming doet periodiek, meestal elk kwartaal, aangifte van de omzetbelasting. Een eenvoudige belasting eigenlijk: u draagt de van klanten ontvangen btw af aan de Belastingdienst en vordert de aan leveranciers betaalde btw terug. Toch kan het ingewikkeld zijn. Uiteindelijk betalen consumenten en niet-btw-plichtige organisaties de omzetbelasting over producten en diensten die zij hebben afgenomen. Sommige producten en diensten zijn echter vrijgesteld van btw.

Veel voorkomende btw-vraagstukken

Meer weten?

Neem direct contact met ons op

Klanten die u voor zijn gegaan

Samenwerking met Van Oers Belastingadvies

Thijs Bijlard
Thijs Bijlard | Directeur fiscaal
Vragen over btw: stel ze aan onze btw-specialist
Met alle plezier helpen we u vooruit. Heeft u vragen over de btw? Neem gerust vrijblijvend contact op met een van onze btw-specialisten.
Neem contact op phone Terugbelverzoek