Btw-advies door de specialisten van oers

Wat is btw?

Btw staat voor ‘belasting toegevoegde waarde’, ook wel omzetbelasting genoemd. Het is een belasting die geïnd wordt via producenten en leveranciers. Zij verhogen de prijs voor hun product of dienst met het hiervoor vastgestelde btw-percentage. Momenteel geldt een hoog tarief van 21% en een laag tarief van 9%. Er zijn ook producten en diensten waarvoor een nultarief geldt of die vrijgesteld zijn van omzetbelasting.

Btw-advies door de specialisten van oers

Btw-aangifte in de boekhouding verwerken

Elke onderneming doet periodiek, meestal elk kwartaal, aangifte van de omzetbelasting. Een eenvoudige belasting eigenlijk: u draagt de van klanten ontvangen btw af aan de Belastingdienst en vordert de aan leveranciers betaalde btw terug. Toch kan het ingewikkeld zijn. Uiteindelijk betalen consumenten en niet-btw-plichtige organisaties de omzetbelasting over producten en diensten die zij hebben afgenomen. Sommige producten en diensten zijn echter vrijgesteld van btw.

Veel voorkomende btw-vraagstukken

Meer weten?

Neem direct contact met ons op

Thijs Bijlard
Thijs Bijlard | Directeur fiscaal
Vragen over btw: stel ze aan onze btw-specialist
Met alle plezier helpen we u vooruit. Heeft u vragen over de btw? Neem gerust vrijblijvend contact op met een van onze btw-specialisten.
Neem contact op phone Terugbelverzoek