Vanoers.nlDienstenBelastingadviesBtwTerugvragen van buitenlandse btw

Buitenlandse btw terugvragen

Vlaggen landen
Buitenlandse btw terugvragen met belastingadvies van oers

Btw terugvragen uit andere EU-landen

Als u in het buitenland btw heeft betaald, dan kunt u deze btw mogelijk terugvragen. Sinds 2010 is dat binnen de EU betrekkelijk eenvoudig. Maar de verschillen tussen landen zijn nog altijd groot, wat terugvragen lastig maakt.

Btw betalen in het buitenland

Als uw bedrijf zaken doet in het buitenland, krijgt u onvermijdelijk met de btw ter plaatse te maken. Als het om kleine btw-bedragen gaat, is het niet interessant om daar achteraan te gaan. Het is een ander verhaal natuurlijk als het gaat om grote transacties met hoge btw-bedragen, bijvoorbeeld bij transportbedrijven, beursdeelname of bij grootschalige inkoop van onderdelen.

Buitenlandse btw terugvragen met belastingadvies van van oers

Indienen van de aanvraag

Btw-tarieven verschillen per land, net als regels en procedures voor terugvordering. Als u een verzoek om btw-teruggave wilt indienen, is de belangrijkste eerste stap om uit te zoeken hoe dat precies moet. Nauwkeurigheid is geboden: als u de spelregels niet goed volgt, kan uw verzoek direct definitief geweigerd worden. Het verzoek om btw-teruggave dient u in via de Nederlandse belastingdienst. Dat kan per jaar of per kwartaal.

Ondersteuning van een btw-specialist

Heeft u vaak te maken met internationale btw-vraagstukken? Dan loont het om een specialist in te schakelen. Ook als u buitenlandse btw wilt terugvragen. De ervaren btw-specialisten van Van Oers hebben genoeg aan de facturen van uw buitenlandse leveranciers. We doorlopen vervolgens de verschillende procedures en dienen op correcte wijze de teruggaafverzoeken in. We verzorgen de communicatie met de verschillende belastingdiensten, bewaken de voortgang en grijpen zo nodig in.

Meer weten?

Neem direct contact met ons op

Kevin Treuren
Kevin Treuren | Btw-specialist
Vragen over buitenlandse btw terugvragen?
Met alle plezier helpen we u vooruit. Heeft u vragen over het terugvragen van buitenlandse btw of heeft u internationale btw-vraagstukken? Neem gerust vrijblijvend contact op met een van onze btw-specialisten.
Neem contact op phone Terugbelverzoek