Vanoers.nlInternationaal zakendoenCorona-afspraken met België voor grensarbeiders verlengd tot en met 30 juni 2022

Corona-afspraken met België voor grensarbeiders verlengd tot en met 30 juni 2022 

Grensarbeiders België

Over de fiscale gevolgen voor thuiswerkende grensarbeiders tijdens de coronacrisis zijn tussen België en Nederland afspraken gemaakt in een aparte overeenkomst bij het Belastingverdrag Nederland – België.

Thuiswerkdagen

Thuiswerkdagen, ten gevolge van de coronacrisis, mogen worden behandeld als dagen die gewerkt zijn in het land waar de grensarbeider onder normale omstandigheden zou hebben gewerkt. Onder de voorwaarde dat deze thuiswerkdagen wel worden belast in het werkland. De overeenkomst is verlengd en duurt (voorlopig) tot en met 30 juni 2022 waarbij de verwachting is dat dit de laatste verlenging zou kunnen zijn.

Gevolgen

Na afloop van de verlenging treden de reguliere bepalingen van het Belastingverdrag Nederland – België weer in werking waarbij het thuiswerken in het woonland zal worden belast in plaats van het werkland. Dit kan ook gevolgen hebben voor de sociale zekerheidspositie van de werknemer en werkgever. Een optimale verdeling kan in veel gevallen een voordeel opleveren. Ondoordacht, loopt u het risico op ongewenste gevolgen.

Hulp nodig?

Wilt u optimaal (laten) thuiswerken? Neem dan contact op met onze adviseurs.

Neem contact op

  • icon

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

|
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!