Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Tim van Rijn
Senior overnameadviseur

Tim van Rijn

Begin 2015 is Tim van Rijn in dienst getreden bij Van Oers Corporate Finance. Tim behaalde zijn Master Finance aan de Universiteit van Tilburg. Vervolgens heeft hij zich na deze theoretische studie praktisch ontwikkeld als consultant voor een financiële en IT gespecialiseerde onderneming, waarvoor hij op verschillende financiële administraties heeft gewerkt aan het optimaliseren van de administratieve processen. Met deze ervaring op zak en zijn interesse in bedrijfsovernames, heeft Tim vervolgens de overstap gemaakt naar Van Oers Corporate Finance.
TIM VAN RIJN AAN HET WOORD

Je doet het tenslotte samen, en wat is er nu mooier dan het behalen van een succes samen vieren?”

“Ik ben in 2015 gestart bij Van Oers en vanaf moment één ben ik betrokken geweest bij variërende aan- en verkooptrajecten in verschillende sectoren. Denk aan transport, tandheelkunde, IT en de verpakkingsindustrie. Voor mij zit de uitdaging in het adviseren en begeleiden van bedrijfseigenaren bij een strategische overweging om hun bedrijf te verkopen of bij het acquireren van een andere onderneming, voor bijvoorbeeld de Buy and build strategie.

Er zijn veel partijen betrokken bij een overname. Koper(s) en verkoper(s) worden gedurende dit traject begeleid door hun corporate finance adviseurs. Het due dilligence onderzoek wordt uitgevoerd door accountants, belastingadviseurs en advocaten waarna bankiers betrokken worden in de financieringsaanvraag. En tot slot ligt er ook nog een belangrijke rol voor advocaten om de transactiedocumentatie op te stellen. In mijn rol van overnameadviseur ben ik betrokken vanaf het oriënterende gesprek met onze klant en begeleid ik tot en met de slotfase. In een spanningsveld van mensen, cijfers en contracten, waar we afsluiten met een glas champagne bij de finish. Ik ben dan ook voortdurend bezig met het verbreden van mijn kennis en netwerk om de rol als adviseur optimaal te vervullen.

Wanneer ik niet bezig ben met werk kun je mij vinden op het voetbalveld, de tennisbaan of op mijn wielrenfiets. Allereerst natuurlijk om de sport, maar ook in mijn vrije tijd ben ik ambitieus en ga ik voor de winst. Hoewel ik het heerlijk vind om een wielrenroute in mijn eentje uit te rijden, kan ik erg genieten van teamsport waarbij ik ‘de derde helft’ ook net zo belangrijk vind. Je doet het tenslotte samen en wat is er nu mooier dan het behalen van een succes samen vieren?”

Klantportfolio

Sinds zijn start bij Van Oers is Tim betrokken geweest bij verschillende aan- en verkooptrajecten in diverse sectoren zoals transport, tandheelkunde, food en agri, installatietechniek, IT en de verpakkingsindustrie. Naast zijn advisering bij bedrijfsovernames heeft Tim diverse waardebepalingen uitgevoerd en financieringstrajecten begeleid.

Tim vindt het een mooie uitdaging om bedrijfseigenaren te adviseren en begeleiden bij de strategische overweging om hun bedrijf te verkopen of een andere onderneming te acquireren. Naast zijn werk als overname-adviseur, verzorgt hij sinds enkele jaren een gastcollege voor studenten van Avans Hogeschool in het studieblok bedrijfsovernames.

Tim van Rijn
Tim van Rijn | Senior overnameadviseur
Benieuwd wat Tim voor u kan betekenen?
Onze specialisten gaan graag een vrijblijvend gesprek met u aan. Neem direct contact op met Tim.
Over Tim van Rijn

Recent afgeronde deals: