Jeroen van de Merbel
Senior adviseur

Jeroen van de Merbel

Jeroen van de Merbel heeft de opleiding tot Accountant-administratieconsulent gevolgd en is in die rol binnen Van Oers Accountancy & Advies jaren verantwoordelijk geweest voor het opstellen van jaarrekeningen. Vanuit die hoedanigheid heeft hij ook veel ervaring opgedaan met het opstellen van prognoses, financieringsaanvragen en overige adviesopdrachten. Hij staat bekend om zijn expertise gericht op franchise. Een ander speerpunt binnen zijn werkzaamheden is de digitalisering en automatisering van administratieve processen en managementrapportagesystemen.
jeroen van de Merbel AAN HET WOORD

De uitdaging van dit project was een efficiëntieslag leveren waardoor kostbare uren ingezet kunnen worden voor datgene wat noodzakelijk is, namelijk het aansturen van de organisatie op basis van juiste realtime informatie.

“Mijn kracht ligt met name in de (cijfermatige) analyse en uitwerking van opdrachten. Ik sta binnen de organisatie zowel bekend als de franchisespecialist als om het leveren van kwaliteit. Ik kom het beste tot mijn recht bij grote en complexe adviesopdrachten, waarbij geen ruimte is voor onduidelijkheid in gepresenteerde informatie.

Ik hecht veel waarde aan een open samenwerking waarin heldere informatie wordt gedeeld en we samen voor hetzelfde doel gaan. Dit is dan ook precies wat de klant van mij mag verwachten: no nonsens, gewoon doen wat er gevraagd wordt. Dit is ook precies waarom ik destijds voor Van Oers als werkgever heb gekozen: een open cultuur, korte lijntjes en zeggen waar het op staat.

Als mij wordt gevraagd waar ik nu echt trots op ben, dan is dat toch wel de groei van de McDonalds portefeuille voor Van Oers en de ontwikkelde portal waarin financiële gegevens voor de franchisenemers worden gecombineerd met gegevens uit de operationele bedrijfsvoering. De uitdaging van dit project was een efficiëntieslag leveren waardoor kostbare uren ingezet kunnen worden voor datgene wat noodzakelijk is, namelijk het aansturen van de organisatie op basis van juiste realtime informatie. Onze klanten krijgen bij de start van de dag direct de gerealiseerde cijfers van de dag ervoor te zien, de perfecte oplossing voor ‘het probleem’ waar zij mee kampten.

Daarnaast geeft het mij veel voldoening als ik met een klant een complexe financieringsaanvraag uitwerk. En helemaal wanneer de klant op basis van de uitkomst van deze aanvraag zijn droom van het opstarten (of uitbreiden) van zijn onderneming kan waarmaken. Om dan bij de (her)opening van zijn of haar zaak aanwezig te mogen zijn, is voor mij de kers op de taart.”

Jeroen van de Merbel
Jeroen van de Merbel | Senior adviseur
Benieuwd wat Jeroen voor u kan betekenen?
Onze specialisten gaan graag een vrijblijvend gesprek met u aan. Neem direct contact op met Jeroen.