Vanoers.nlTransport en logistiekVisionplanner – Dashboard

Visionplanner – Dashboard 

Visionplanner

Zoals de meeste wel weten, maken we binnen ons transportteam veel gebruik van Visionplanner. Visionplanner is voor ons een online dashboard tool waarmee we in eerste instantie financiële data (uit een boekhoudsysteem) real-time om kunnen zetten in een overzichtelijke tussentijdse rapportage. Maar uiteraard wordt het pas echt interessant wanneer we de financiële data kunnen mixen met niet-financiële data.

Inlezen van kilometers

Enige tijd geleden zijn we met een aantal van onze klanten al begonnen met het inlezen van de kilometers. Dit doen we zodat we inzicht krijgen in de gereden kilometers van het wagenpark in vergelijking tot vorig jaar en KPI’s zoals omzet – brandstof – loonkosten per kilometer. Tot nu toe zijn wij afhankelijk van de aanlevering van de kilometers, het inlezen van deze gegevens en het blijft nog alleen bij kilometers.

Verbeteringen Visionplanner

Daarom zijn we in gesprek gegaan met Visionplanner. We hebben een aantal wensen daar weggelegd en afgesproken dat we samen gaan kijken naar verbeteringen in de tussentijdse rapportage bij een MKB transportbedrijf. Waar zijn we mee bezig:

  • Rapporteren in 13 perioden in plaats van 12 maanden. Veel transporteurs verlonen in 13 perioden. We volgen dan beter de loonkosten en omdat deze met ongeveer 40 tot 50% een grote kostencomponent vormt, is het wenselijk om dan ook in 13 perioden tussentijds te rapporteren
  • Een nieuwe transport presentatie, waarin we bijvoorbeeld ook chauffeursuren en trekkende eenheden kunnen opvoeren, zodat we ook vanuit dat perspectief KPI’s kunnen duiden.
  • Niet meer aanleveren en inlezen van de “niet financiële gegevens”, maar de mogelijkheid dat u dit zelf kan invoeren. Dus altijd direct up-to-date.

Kortom een hele vooruitgang waar wij erg naar uit kijken. Uiteraard houden we u van de ontwikkelingen op de hoogte.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op onze adviseurs. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

 

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Manager accountancy
Contact
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

demis van loenhout
Demis van Loenhout | Manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.