Vanoers.nlTransport en logistiekVan Oers Transportseminar

Van Oers Transportseminar 

Van Oers is uw transport en logistiek accountant en adviseur.

Woensdag 21 november 2018 vond sinds lange tijd weer het Van Oers Transportseminar plaats. Deze editie, met als thema midden in de dynamiek, werd gehouden in het BondPark te Breda.

Demis van Loenhout trapte namens Van Oers de avond af. In de aftrap stelde Demis eerst het Van Oers transportteam voor, om vervolgens in te gaan op het gekozen onderwerp en de sprekers. Het thema, midden in de dynamiek, is bewust gekozen. De transportsector staat immers nooit stil. Constant vinden ontwikkelingen plaats en dient ingespeeld te worden op deze ontwikkelingen.

De impact van CO2 wetgeving

Jan Schouten ging namens Volvo Trucks Nederland uitgebreid in op de impact van CO2 wetgeving binnen de sector. Bij de wetgeving omtrent CO2-uitstoot werden de volgende wijzigingen toegelicht: de Europese Unie beperkt de CO2-uitstoot van vrachtwagens, er komen nog scherpere eisen op CO2-uitstoot van trucks en het Europees Parlement stemt in met een voorstel om de CO2-uitstoot van vrachtwagens terug te brengen. Om aan al deze eisen te voldoen, moeten veranderingen plaatsvinden. Tijdens de presentatie werd behandeld hoe op deze eisen ingespeeld kan worden. Bijvoorbeeld door het gebruik van alternatieve brandstoffen en efficiƫnter rijden.

Transportrecht

Otto Lenselink van Buntsma & Van Dooren Advocaten ging tijdens het seminar in op een aantal onderwerpen met betrekking tot het transportrecht. Zo ging hij in op de boetes wegens schending van rij- en rusttijden, het verbod op 45 uur rust in de cabine, loon tijdens vakantiedagen en de wet aanpak schijnconstructies. De onderwerpen werden toegelicht aan de hand van theorie met daaraan gekoppeld praktijkvoorbeelden. Tot slot gaf hij per onderwerp enkele tips mee.

Logistiek 2020

Bart Banning sprak namens ABN AMRO. Hij sprak over de gehele transportsector en de verwachtingen van deze sector. Hierbij werd onder andere in gegaan op de toenemende filedruk, de krappe arbeidsmarkt, samenwerking binnen transportbedrijven en diverse andere ontwikkelingen. Tot slot werd innovatie binnen de transportsector besproken, hierbij werd ook de link gelegd naar zelfrijdende trucks en bezorging via drones. De veranderingen die plaatsvinden worden bestempeld als spannend, maar ook noodzakelijk.

Blockchain

De laatste spreker betrof Martijn Siebrand namens TuriQ met als onderwerp Blockchain. Als start werd Blockchain uitgelegd en welke vormen van Blockchain er zijn. Om het belang en het nut van Blockchain te verduidelijken werden diverse voorbeelden naar voren gehaald. Zo starten ABN AMRO, Samsung SDS en havenbedrijf Rotterdam met een pilot rondom containerlogistiek.

Na het seminar werd er onder het genot van een drankje uitgebreid genetwerkt en nagepraat over de besproken onderwerpen. Het was een zeer geslaagde avond. Wij bedanken alle sprekers en aanwezigen. Wilt u meer informatie over het Transportseminar neem dan contact op met ons transportteam.

  • icon

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

demis van loenhout
Demis van Loenhout | Manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.