Vanoers.nlTransport en logistiekCoronavirus: regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten voor de transportsector

Coronavirus: regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten voor de transportsector 

Coronavirus: Maak de Regeling tegemoetkoming vaste lasten ook toegankelijk voor de transportsector

De Regeling tegemoetkoming vaste lasten (TVL) is één van de maatregelen in het 2e steunpakket om bedrijven te helpen door de coronacrisis te komen. Het is de “opvolger” van de TOGS-regeling, waarmee ondernemers in de zwaarst getroffen sectoren, € 4.000 steun konden krijgen.

Tegemoetkoming bij omzetverlies

Binnen de TVL regeling kunnen bedrijven die aantonen dat zij een omzetverlies hebben van minimaal 30% een tegemoetkoming in de vaste lasten krijgen tot maximaal € 50.000. de tegemoetkoming is afhankelijk van de SBI code (sluit aan bij de TOGS), de hoogte van het omzetverlies, max 250 werknemers en de hoogte van de vaste lasten (exclusief de loonkosten omdat deze deels gedekt worden door de NOW regeling).

SBI codes

Het wrange is dat de transportsector niet op de lijst met genoemde SBI codes voorkomt. Hierdoor vallen zij buiten de boot voor de TVL regeling. Dit terwijl het transportbedrijf mogelijk al haar werk of een groot deel van haar werk normaliter haalt door te rijden voor klanten in de zwaarst getroffen sectoren. Hierdoor valt uiteraard de vervoersdienst ook stil en kan het omzetverlies zomaar ver boven de 30% uitvallen.

Uit de nieuwsberichten blijkt dat TLN zich sterk maakt bij de overheid om de TVL regeling ook voor de transportsector open te stellen. Het transportteam van Van Oers volgt de ontwikkelingen op de voet. Mochten zich hier ontwikkelingen voordoen, dan hoort u dat gelijk.

Tozo regeling

Let in dit kader nog goed op de Tozo regeling. Deze regeling is er voor de ZZP-er wiens inkomen door de coronacris onder bijstandsniveau is geraakt. Middels de Tozo regeling kan steun gevraagd worden via de gemeente waarbij het inkomen aangevuld wordt tot bijstandsniveau. Deze regeling blijft bestaan, alleen zal de inkomenstoets met de partner er terug inkomen. Het inkomen van de partner werd in de oude Tozo regeling buiten beschouwing gelaten. Door de inkomenstoets van de partner terug in te voeren, zullen veel ZZP-ers mogelijk niet meer in aanmerking komen voor de Tozo regeling.

Coronadossier

Om het u makkelijk te maken, heeft van Oers ook een coronadossier aangelegd op haar website. Hier vindt u ook de regelingencheck, waar u overzichtelijk kunt checken of u in aanmerking komt voor één van de regelingen. Hieronder vindt u de link naar deze site.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag verder.

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Manager accountancy
Contact
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

demis van loenhout
Demis van Loenhout | Manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.