Vanoers.nlTransport en logistiekCoronavirus en coulance regeling NIWO

Coronavirus en coulance regeling NIWO 

Coronavirus en coulance regeling NIWO

Omdat het kredietwaardig vermogen tijdens de corona crisis best onder druk kan komen te staan en het mogelijk langer duurt voordat dit zich weer herstelt, treft de NIWO een coulance regeling.

Kredietwaardig vermogen

Bij het kredietwaardig vermogen moet u als transportondernemer in de entiteit waarin het beroepsgoederenvervoer over de weg plaats vindt, aan kunnen tonen dat u beschikt over minimaal € 9.000 kredietwaardig vermogen voor de eerste vergunning + € 5.000 vermogen voor iedere volgende vergunning. Is uw vermogen op grond hiervan voldoende, dan behoudt u uw vergunningen. Is het vermogen voldoende, maar is de solvabiliteit (eigen vermogen in percentage van het totaal vermogen) onder de 20% of maakt u gebruik van een achtergestelde lening om aan het kredietwaardig vermogen te komen, dan kwalificeert het NIWO u als risico bedrijf. In dat geval moet u jaarlijks aantonen voldoende vermogen te hebben voor uw vergunningen. Kunt u dat niet, dan geeft het NIWO u meestal 3 maanden de gelegenheid om aan te tonen dat het daarna weer wel op orde is. Deze termijn wordt nu verlengd en dat is een goede zaak. Of de verlenging met 3 maanden voldoende is, valt nog te bezien. Alles zal afhangen van de duur van de intelligente lockdown.

Meer informatie is te lezen op de website van TTM.

Meer informatie

Het transportteam van Van Oers gaat graag tijdig met u in overleg om te bezien of uw vermogen voldoet aan de eisen van het NIWO en welke maatregelen we zouden kunnen treffen indien dat niet het geval is.

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Manager accountancy
Contact
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

demis van loenhout
Demis van Loenhout | Manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.