Vanoers.nlTransport en logistiekBilateraal transportverdrag bij no-deal Brexit in principe klaar

Bilateraal transportverdrag bij no-deal Brexit in principe klaar 

Vrachtwagen aan boord van boot - brexit

Het is bijna onopgemerkt voorbijgaan, maar afgelopen week heeft het Europees Parlement een belangrijke handreiking gedaan voor de transportsector om van Europa naar het Verenigd Koninkrijk v.v. te rijden.

Om serieuze verstoringen in het internationaal wegtransport te voorkomen, stemden Europarlementariƫrs in met het voorstel van het Parlement om Britse transportbedrijven toe te staan om goederen naar de EU te vervoeren tot het einde van 2019. Dat kan echter alleen als het Verenigd Koninkrijk het omgekeerde ook toestaat, dus dat het Verenigd Koninkrijk ook Europese transportondernemers met de huidige Euro-vergunning toelaat op haar grondgebied.

Ook toegang met CEMT-vergunning?

Als dat bekend klinkt, dat klopt. Begin deze maand al stelde het Britse parlement voor om Europese transportbedrijven ook zonder CEMT-vergunning toegang te geven tot Groot-Brittanniƫ. Als het Europees Parlement en de Britse regering tot een echte overeenkomst zouden komen, zou dat heel veel transportchaos kunnen voorkomen. Naar verluidt zijn de onderhandelingen in volle gang. De materie is echter complex, zeker wat betreft de rechten van Britse transporteurs in Europa na de Brexit. Een oplossing wordt dan ook zeker niet voor het begin van maart verwacht.

Bron: ttm.nl

  • icon

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

demis van loenhout
Demis van Loenhout | Manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.