Vanoers.nlBusiness SolutionsEen succesvolle software-implementatie

Een succesvolle software-implementatie  

Succesvolle software-implementatie

Gaat u werken met ERP-software? Dan is een goede implementatie het halve werk en van cruciaal belang. Wat heeft u nodig voor een succesvolle software-implementatie? Waar moet u opletten? Wij kunnen u ondersteunen en zorgen voor een succesvolle software-implementatie.

Veranderende bedrijfsprocessen

Niet alleen uw bedrijfsprocessen veranderen, maar ook voor uw medewerkers verandert er veel. Dit proces zorgt ervoor dat er nieuwe procedures en werkwijzen moeten worden opgezet. Het biedt daarnaast de uitgelezen kan om de interne bedrijfsprocessen te evalueren en optimaliseren. Door onze jarenlange ervaring met software-implementaties weten we waar u tegenaan loopt en hoe we daar het beste bij kunnen ondersteunen en adviseren.

Implementatie strategie

Voor het implementeren van een nieuwe ERP-software is het belangrijk dat allereerst wordt nagedacht over een implementatie strategie. Bepaal vooraf wat de wensen en behoeften van uw organisatie zijn en waar u naartoe wil groeien. Op basis daarvan kan een strategie gekozen worden die past bij de ambities en groei van uw organisatie.

Factoren die van belang zijn bij een implementatie

 • Voor een succesvolle software-implementatie zijn verschillende factoren van belang na het bepalen van een implementatie strategie.
  Duidelijke doelstellingen: begin met het definiëren van duidelijke doelstellingen voor de implementatie. Wat wil je bereiken met je software? Dit kan onder meer kostenbesparingen, procesverbeteringen, betere rapportage of efficiënter beheer van HR en financiën omvatten.
 • Betrokkenheid van medewerkers: zorg ervoor dat alle betrokken medewerkers begrijpen waarom de software wordt geïmplementeerd en hoe het hun werk zal beïnvloeden. Hun input en betrokkenheid zijn cruciaal voor succes.
 • Planning en projectmanagement: ontwikkel een gedetailleerd implementatieplan met duidelijke mijlpalen en verantwoordelijkheden. Onze projectmanagers kunnen helpen bij het coördineren van alle aspecten van de implementatie.
 • Ondersteuning en onderhoud: stel een supportteam in dat vragen en problemen van medewerkers kan afhandelen na de implementatie. Verstandig is ook om een beheersorganisatie op te zetten die support levert en daarnaast de nieuwe functionaliteiten in de gaat houdt. Hier kan Van Oers bij ondersteunen indien gewenst.
 • Testen en kwaliteitscontrole: voer uitgebreide tests uit voordat de software live gaat om ervoor te zorgen dat alles naar behoren functioneert. Los eventuele problemen op voordat medewerkers met de software gaan werken. Daarnaast is het verstandig om een klankbordgroep op te zetten, zodat de betrokkenheid buiten de projectgroep wordt verhoogd.
 • Evalueren en bijsturen: na de implementatie is het belangrijk om de prestaties van de software te evalueren en indien nodig aanpassingen te maken om de doelstellingen te bereiken.

Fases van een software-implementatie

Bij het implementeren van nieuwe software zijn verschillende fases die doorlopen moeten worden:

 • Analyse
 • Realisatie
 • Acceptatie
 • Livegang
 • Nazorg

Op zoek naar een adviseur voor uw software-implementatie?

Een succesvolle software-implementatie vereist een gedegen planning, betrokkenheid van medewerkers en aandacht voor detail. Het kan ook nuttig zijn om samen te werken met een adviseur of consultant voor begeleiding en expertise voor uw software-implementatie. Van Oers kan u hierbij ondersteunen en adviseren.

Marjolijn Wolst
Marjolijn Wolst - Boshoven
Directeur
Van Oers AFAS Consultancy

Hulp nodig bij uw ERP-systeem AFAS Profit?

Efficiënt werken begint met de juiste software en het optimaal inrichten van die software. Met AFAS Profit zorgt u ervoor dat u meer inzicht krijgt in uw bedrijfs- en administratieve processen en kunnen deze processen bovendien geautomatiseerd worden.
Meer informatie
AFAS Consultancy

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Marjolijn Wolst - Boshoven
Marjolijn Wolst - Boshoven | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder.