Profit 19  

Profit 19

De nieuwste versie van AFAS Profit wordt tussen 2 november en 12 december bij alle klanten uitgerold. Het gaat hier om de versie Profit19. Wat zit er in deze update qua wijzigingen bij bestaande functionaliteiten?

PCC

Er is een nieuwe versie van het PCC voor Profit 19. Deze kun je ook al in Profit 18 installeren, dan ben je direct klaar voor de overgang.

Delegatiemodel HRM Payroll

Er is een nieuwe functie, namelijk HRM / Organisatie / Inrichting / Delegatiecategorie. Als een medewerker geautoriseerd is voor HRM / Organisatie / Inrichting / Delegatie, dan is deze medewerker na de overstap op Profit 19 ook geautoriseerd voor HRM / Organisatie / Inrichting / Delegatiecategorie.

Je hebt meer mogelijkheden met delegaties in Profit 19. Hierbij zijn er drie aandachtspunten:

  • Delegaties voor declaraties omvatten nu ook verzameldeclaraties. Hierdoor kan het voorkomen dat een gedelegeerde verzameldeclaraties in de takenlijst ziet, terwijl dit in Profit 18 niet zo was.
  • Bij een delegatie op laag 9 kon een gedelegeerde alleen dossieritems insturen, nu kan een gedelegeerde ook dossieritems beoordelen. Hierdoor kan het gebeuren dat de gedelegeerde op laag 9 bepaalde workflows in de takenlijst ziet, terwijl dit in Profit 18 niet zo was.
  • Wanneer u als leidinggevende een delegatie introk, dan zag u de delegaties op uw eigen organisatorische eenheid en de delegaties waarvoor u delegatieverantwoordelijke bent. Dit is als volgt uitgebreid: u ziet nu ook delegaties van organisatorische eenheden die onder uw organisatorische eenheid vallen.

Toekennen Insite rechten sollicitant

Bij het registreren van een indienstmelding van een sollicitant via InSite worden vanaf Profit 19 niet meer automatisch de rechten Medewerker InSite toegekend.

Nieuwe verplichte velden bij e-facturen

De velden Factuurkorting, Factuurtoeslag en Afrondingsverschil uit de UBL zijn nu in de eigenschappen van de factuur op het tabblad Algemeen toegevoegd, zodat u meer informatie uit de e-factuur ziet. Stel de grootboekrekeningen in bij Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Integratiesoort.

Meer nieuwe functionaliteiten

Bovenstaande is een greep uit de wijzigingen in bestaande functionaliteiten. Daarnaast zijn er ook nog tal van nieuwe functionaliteiten.

We komen u graag vertellen over deze mooie ontwikkelingen, wilt u zich alvast inlezen kijk dan op: Nieuw in Profit 19 – AFAS Klantportal.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.

Bron: AFAS

Marjolijn Wolst
Marjolijn Wolst - Boshoven
Directeur
Van Oers AFAS Consultancy

Wilt u efficiƫnter werken met AFAS Profit?

Van Oers is gecertificeerd AFAS partner. Om het maximale uit uw AFAS software te halen, is het van belang dat proceskennis en kennis van wet- en regelgeving gecombineerd wordt met kennis van de software. De AFAS experts van Van Oers hebben deze kennis in huis en bieden uitgebreid advies inzake de inrichting van uw AFAS Profit omgeving.
Meer informatie
Profit 19

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Marjolijn Wolst - Boshoven
Marjolijn Wolst - Boshoven | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder.