Vanoers.nlBusiness SolutionsDe verbeteringen en nieuwe functionaliteiten van AFAS Profit 1

De verbeteringen en nieuwe functionaliteiten van AFAS Profit 1 

De veranderingen en nieuwe functionaliteiten in AFAS Profit 1

In september en oktober 2023 is de nieuwste versie van AFAS Profit uitgerold. Profit 22 werd opgevolgd voor Profit 1 en brengt niet alleen verbeteringen en toevoegingen in de functionaliteiten, maar komt met een geheel nieuwe gebruikerservaring waardoor veelvoorkomende taken makkelijker en sneller kunnen worden uitgevoerd. In dit artikel nemen we u mee in de belangrijkste wijzigingen in AFAS Profit 1.

PCC

Er is een nieuwe versie van het PCC voor Profit 1 (versie 1.03). Deze kan ook al in Profit 22 geïnstalleerd worden, zo bent u direct klaar voor de overgang.

Nieuwe gebruikerservaring

Waarschijnlijk de meest opvallende aanpassing in Profit 1 is de gewijzigde interface. Zowel het uiterlijk als de bediening is aangepast en werkt door in heel Profit 1. De nieuwe styling wordt toegepast op onder andere de volgende plaatsen:

  • Gemakkelijk aanmelden in een omgeving via een modern aanmeldscherm.
  • Het volledig nieuwe Profit Home met meldingen uit allerlei verschillende onderdelen van Profit, een overzicht van uw Favorieten en bezochte Historie.
  • De mogelijkheid tot in- en uitzoomen.
  • Eenvoudig van administratie wisselen.
  • Snel functies zoeken met Spotlight via Ctrl+Spatie.
  • Gebruiksvriendelijke weergaven met gebundelde actie- en filterknop.

Agenda in InSite

De volledige agenda-functionaliteit is verplaatst van Profit naar InSite. Inclusief het automatisch tonen van verlof, verzuim, nacalculatie en ingeplande cursusevenementen als dit in uw omgeving is ingericht.

Importeren

De opties bij het importeren van bestanden zijn vereenvoudigd en overzichtelijker gemaakt.

Werving en selectie

Via de Sollicitant stamkaart is het mogelijk om nieuwe sollicitaties aan te maken voor bestaande sollicitanten en om collectief sollicitaties af te wijzen​. Het is mogelijk om middels een speciale actie de aanvullende gegevens via de workflow op te vragen.

Meer nieuwe functionaliteiten

Dit is slechts een greep uit de wijzigingen in Profit 1. Daarnaast zijn er nog tal van nieuwe functionaliteiten. We komen u graag vertellen over deze mooie ontwikkelingen. Wilt u zich alvast inlezen kijk dan op de website van AFAS.

Te verwachten in Profit 2

Profit 2 wordt omstreeks december 2023 uitgeleverd. Hierin zal onder andere de functionaliteit Werkgebonden personenmobiliteit omtrent de CO2-reductie wetgeving zitten om te kunnen voldoen aan de rapportageverplichting. Door de samenwerking die ons AFAS-team heeft met onze duurzaamheidsadviseurs kunnen wij uw organisatie hierin ondersteunen.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of wilt u ondersteuning? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

Marjolijn Wolst
Marjolijn Wolst - Boshoven
Directeur
Van Oers AFAS Consultancy

Hulp nodig bij uw ERP-systeem AFAS Profit?

Efficiënt werken begint met de juiste software en het optimaal inrichten van die software. Met AFAS Profit zorgt u ervoor dat u meer inzicht krijgt in uw bedrijfs- en administratieve processen en kunnen deze processen bovendien geautomatiseerd worden.
Meer informatie
AFAS Consultancy

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Marjolijn Wolst - Boshoven
Marjolijn Wolst - Boshoven | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder.