Vanoers.nlBusiness SolutionsHoe u een huisstijl wijziging in AFAS vlekkeloos kunt implementeren

Hoe u een huisstijl wijziging in AFAS vlekkeloos kunt implementeren 

Huisstijlwijziging AFAS

Stelt u zich eens voor: een nieuwe huisstijl staat voor de deur. U bent enthousiast over de verfrissende veranderingen, maar u maakt zich ook zorgen over hoe u deze wijzigingen soepel kunt doorvoeren zonder uw personeel en klanten te storen. Geen zorgen! Met de juiste voorbereiding en een gestructureerd plan kunt u deze overgang vlekkeloos laten verlopen, zelfs als u maar één avond/nacht hebt om alles te implementeren.

Stap 1: Communicatie is Key

Het begint allemaal met communicatie. Maak een duidelijk plan om uw personeel en klanten op de hoogte te stellen van de aanstaande huisstijlwijzigingen. Leg uit waarom de veranderingen plaatsvinden en wat de impact zal zijn. Communiceer ook hoe u van plan bent om de overgang zo soepel mogelijk te maken voor iedereen.

Stap 2: Bereid uw systemen voor

Voordat u de nieuwe huisstijl live kunt zetten, moeten alle nodige wijzigingen worden doorgevoerd in AFAS. Dit omvat het aanpassen van logo’s, kleuren, lettertypen en andere visuele elementen. Zorg ervoor dat u deze aanpassingen grondig test om ervoor te zorgen dat alles correct is geïmplementeerd en goed functioneert.

Stap 3: Training en instructie

Sommige medewerkers zullen mogelijk extra training en instructies nodig hebben om zich aan te passen aan de nieuwe huisstijl in AFAS. Bied daarom tijdig trainingssessies aan en verstrek gedetailleerde instructiematerialen. Dit helpt om het vertrouwen te vergroten en zorgt ervoor dat iedereen zich comfortabel voelt met de veranderingen.

Stap 4: Testen, Testen, Testen

Voordat u de wijzigingen live zet, is uitgebreid testen van cruciaal belang. Controleer alle aspecten van de nieuwe huisstijl in AFAS om ervoor te zorgen dat er geen fouten optreden die de dagelijkse activiteiten kunnen verstoren. Neem de tijd om eventuele problemen op te lossen voordat u de wijzigingen aan het grote publiek onthult.

Stap 5: Implementeren en evalueren

Nu is het moment van de waarheid aangebroken. Implementeer de huisstijlwijzigingen in AFAS vol vertrouwen. Monitor de reacties van uw personeel en klanten zorgvuldig en sta open voor feedback. Dit stelt u in staat om eventuele problemen snel op te lossen en de algehele ervaring te verbeteren.

Met deze gestructureerde aanpak kunt u een huisstijlwijziging in AFAS effectief en efficiënt doorvoeren, zelfs als u maar één avond/nacht hebt om alles te implementeren. Door goede communicatie, grondige voorbereiding en zorgvuldige implementatie kunt u ervoor zorgen dat uw personeel en klanten geen last hebben van de veranderingen, maar juist enthousiast zullen zijn over de nieuwe look van uw bedrijf.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten geven u graag verder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

Pascal de Geus
Pascal de Geus
Consultant team AFAS
  • icon
Pascal de Geus
Pascal de Geus
Business Solutions

Hulp nodig bij uw ERP-systeem AFAS Profit?

Efficiënt werken begint met de juiste software en het optimaal inrichten van die software. Met AFAS Profit zorgt u ervoor dat u meer inzicht krijgt in uw bedrijfs- en administratieve processen en kunnen deze processen bovendien geautomatiseerd worden.
Meer informatie
AFAS Consultancy

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pascal de Geus
Pascal de Geus | Consultant team AFAS
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder.