Vanoers.nlBelastingadviesCoronavirus: Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS)

Coronavirus: Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) 

Coronavirus: Compensatieregeling getroffen sectoren

Ondernemingen kunnen onder voorwaarden aanspraak maken op een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 op grond van de Beleidsregel Tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren (TOGS). Een van de voorwaarden is dat in de periode 16 maart 2020 tot en met 15 juni 2020 ten minste € 4.000 omzetverlies wordt verwacht. Normaal gesproken behoort een dergelijke vergoeding tot de winst van de onderneming.

Lees ook onze updates over de versoepeling van de TOGS in dit artikel en in dit artikel.

Update 15 april 2020:

Zoals al eerder was aangegeven, wordt deze tegemoetkoming vrijgesteld van belastingheffing voor de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Dit zal met terugwerkende kracht worden geregeld in het pakket Belastingplan 2021, dat met Prinsjesdag 2020 wordt gepubliceerd.

 

Update 28 maart 2020:

Inmiddels is de compensatieregeling voor aanvragen van een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 geopend. De tegemoetkoming kan alleen worden aangevraagd als de onderneming op 15 maart 2020 met de juiste SBI-code is ingeschreven in het Handelsregister van KVK. Voor het indienen van de aanvraag heeft u uw DigiD of een eHerkenningsmiddel niveau 1 nodig. De aanvraag kan tot vrijdag 26 juni 17:00 worden ingediend. Voor meer informatie en de aanvraagprocedure, gaat u naar deze website.

 

Compensatieregeling

De gezondheidsmaatregelen van het kabinet hebben enorme consequenties voor de inkomsten in een aantal sectoren in het bijzonder. Zoals de (verplichte) sluiting van eet- en drinkgelegenheden en annuleringen in de reisbranche. Deze inkomsten kunnen bovendien moeilijk worden ingehaald wanneer het coronavirus achter de rug is. Het kabinet komt daarom met een compensatieregeling met passende maatregelen voor bedrijven in de genoemde sectoren. Deze wordt nu uitgewerkt en met spoed voorgelegd aan de Europese Commissie voor de beoordeling op (geoorloofde) staatssteun. Wanneer hier meer over bekend is, zullen wij u hierover informeren.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met ons en onze adviseurs helpen u graag verder.

Thijs Bijlard
Thijs Bijlard
Directeur fiscaal
Contact
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Thijs Bijlard
Thijs Bijlard | Directeur fiscaal
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.