IT due diligence

CF Rob
IT DUE DILIGENCE BIJ VAN OERS

Ontdek op tijd hoe de IT-omgeving ervoor staat

Hoe toekomstbestendig is de IT-omgeving van het bedrijf waarmee u samengaat of wat u overneemt? Primaire bedrijfsprocessen zijn steeds vaker afhankelijk van een goede IT-omgeving, dus het loont om hier al in een vroeg stadium onderzoek naar te doen. Binnen team due diligence beschikken we over het IT-specialisme dat daarvoor nodig is, zodat u in de onderhandeling en na de overname de belangrijkste risico’s kunt ondervangen.

 

UITGEBREID ONDERZOEK NAAR DE STAAT VAN DE IT

IT due diligence bij Van Oers

IT neemt binnen een due diligence-onderzoek van Van Oers een belangrijke plek in. Bij ons onderzoek nemen we de volgende punten mee:

  • de informatiesystemen en ondersteuning van organisatorische processen, inclusief managementinformatie;
  • IT-kosten van hard- en software en de beheerorganisatie;
  • de manier waarop de IT georganiseerd is en waarvan (of van wie) dit afhankelijk is;
  • de staat van de technische infrastructuur en informatiebeveiliging;
  • de IT-beheerprocessen en hoe/of de continuïteit ervan gewaarborgd is;
  • de contracten met IT-leveranciers.

UW DUE DILIGENCE DOOR VAN OERS

Oog voor integratie van systemen

Als dat past bij uw plannen, doen onze specialisten ook een onderzoek naar IT-ontvlechtingsaspecten. Hoe kunnen twee IT-systemen geïntegreerd worden? En wat vraagt dat voor investering? Resultaten uit dit onderzoek kunt u meenemen in de beslissing over een overname, in de onderhandeling of na de overname, om de belangrijkste IT-risico’s te ondervangen.

Laten we samen de deal rond maken

De adviseurs van Van Oers zetten zich vol overgave in om de deal van uw leven te maken. Onze specialisten zijn pas tevreden als u het maximale resultaat hebt behaald, persoonlijk en financieel. IT due diligence draagt daaraan bij met een helder rapport over de IT-infrastructuur van de over te nemen partij.

Lees meer over begeleiding bij bedrijfsovername

Bert Bastiaansen
Bert Bastiaansen | Manager Due Diligence
Wilt u inzicht in de status van uw onderneming?
Alleen als u zowel op financieel als persoonlijk vlak het maximale resultaat hebt behaald, zijn wij tevreden. Ontmoet onze Corporate Finance experts. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek