Management Buy Out

Management Buy Out
management buy out door van oers

Management Buy Out

Een Management Buy Out is een bijzonder proces. Als management neemt u het bedrijf over waar u werkzaam bent. U kent het bedrijf door en door en dat is een groot voordeel. Toch is een Management Buy Out vaak een gevoelig en risicovol traject. Ons Corporate Finance-team heeft veel ervaring in het begeleiden van een Management Buy Out, zowel aan de kant van de ondernemer als aan de kant van het management. We weten precies hoe wij dit traject moeten aanpakken. Gaat u voor zekerheid? Dan kiest u voor Van Oers.

 

Met welke vragen zit het management?

 • Hoe realiseer ik een succesvolle Management Buy Out?
 • Wat is de haalbaarheid van een Management Buy Out?
 • Hoeveel eigen financiële middelen dien ik in te zetten?
 • Waar let de bank op bij de beoordeling van een financieringsaanvraag?
 • Is het gebruikelijk om een vendor loan te conditioneren?
 • Hoe realiseer ik een Management Buy Out samen met Private Equity?
 • Wat betekent een Management Buy Out voor mij in privé?
 • Welke juridische verantwoordelijkheden brengt een Management Buy Out met zich mee?

Financiering van Management Buy Out

Met Van Oers Corporate Finance heeft u een sterke partner aan uw zijde. Dit helpt bij het verkrijgen van een financiering. Wij hebben het vertrouwen van banken en investeerders gewonnen door jarenlang eerlijk en open zaken te doen. Indien de uitkomst van de haalbaarheidsanalyse groen licht geeft ten aanzien van de Management Buy Out, dan schakelen wij ons volledige netwerk in om uw financieringsbehoefte in te vullen.

Eigen inbreng

Bij een Management Buy Out is het belangrijk dat u uw commitment toont voor het slagen van het proces door zelf geld te investeren. Hiermee wint u het vertrouwen van banken of investeerders. Ook als de inbreng in verhouding met de koopprijs beperkt is.

management buy-out door van oers

Wij bieden een hoge slagingskans bij een Management Buy Out

Van Oers voegt onder andere waarde toe door een sterk netwerk beschikbaar te stellen. We weten de juiste partijen aan tafel te krijgen en ondersteunen u bij de onderhandelingen met banken en investeringsmaatschappijen. Door de korte lijntjes met transactieadvocaten, kredietbeoordelaars, fiscalisten en pensioendeskundigen kunnen we snel schakelen en weten we uw behoeften te realiseren. Wij zijn uw toegankelijke adviseur die uw Management Buy Out regelt.

Wij begeleiden u bij een MBO

Het proces van een Management Buy Out

 • Voorbereidingsfase Management Buy Out

  We voeren oriënterende gesprekken met u. Wat wilt u bereiken en is een overname het beste alternatief voor u? We voeren tevens gesprekken met één of meerdere aandeelhouders om de verwachtingen op elkaar af te stemmen.

 • Koopfase Management Buy Out

  1. Ondanks dat u het bedrijf als geen ander kent, zullen we een uitgebreide analyse van de onderneming uitvoeren. Zo komt niemand voor verrassingen te staan.

  2. We adviseren u over de uiteenlopende mogelijkheden van de financiering.

  3. We stellen een intentieverklaring op waarin alle gemaakte afspraken staan.

  4. Verkrijgen van de financiering.

 • Afrondingsfase Management Buy Out

  1. We voeren samen met onze due diligence specialisten het due boekenonderzoek uit. Het boekenonderzoek bij een Management Buy Out is vaak beperkter aangezien u de onderneming goed kent.

  2. De onderhandeling verloopt waarschijnlijk soepel, aangezien koper en verkoper elkaar kennen en het al eens zijn over de koopsom.

  3. Closing. De onderneming is van u. Een feestelijk moment.

Alexander den Boer
Alexander den Boer | Directeur Corporate Finance
Wilt u als management het bedrijf overnemen?
Wij zijn de partij waar u op kunt vertrouwen. Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Wij maken graag vrijblijvend kennis met u.
Neem contact op phone Terugbelverzoek