Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Bedrijf verkopen aan management

Vergadering
bedrijf verkopen aan management met Van Oers Corporate finance

Uw bedrijf verkopen aan uw management? Wij adviseren u

Er komt een dag waarop u uw bedrijf wilt verkopen. Het verkopen van uw bedrijf aan het management kan dan interessant zijn. We noemen dit ook wel een Management Buy-Out. Het grote voordeel is dat het zittende management het bedrijf goed kent. Toch zijn dit vaak gevoelige en risicovolle trajecten. Ons team heeft al meerdere Management Buy-Out trajecten begeleid. Wij zorgen dat u uw bedrijf succesvol kunt verkopen aan uw management.

Van Oers begeleidt u in het verkoopproces

Bij het verkopen van uw bedrijf aan het management speelt de gunfactor een grote rol. U werkt namelijk nauw samen met het managementteam. De financiering is vaak het meest complexe gedeelte van het traject. Want wat is uw bedrijf waard en is dat ook het bedrag waarvoor u het aan uw management wilt verkopen? Het is een uitdagend, maar ook een bijzonder proces om te doorlopen. Wij zijn uw professionele adviseur die dit traject zo soepel en rationeel mogelijk laat verlopen.

bedrijf verkopen aan management met Van Oers Corporate finance

Vragen die u heeft bij het verkopen van uw bedrijf aan het management

 • Hoe realiseer ik een succesvolle Management Buy-Out?
 • Wat is de haalbaarheid van een Management BuyOut?
 • Wat is de waarde van mijn bedrijf?
 • Waarom mag een Management Buy-Out niet mislukken?
 • Welke juridische verantwoordelijkheden brengt een Management Buy-Out met zich mee?

Onze adviseurs geven antwoord op deze vragen.

Het juiste netwerk om de verkoop te laten slagen

Het managementteam beschikt doorgaans niet over voldoende geld om het bedrijf over te nemen. Daarom speelt de financiering een belangrijke rol in dit traject. Het komt regelmatig voor dat er nog een beroep op u als verkoper wordt gedaan. Van Oers Corporate Finance beschikt over een uitgebreid netwerk aan advocaten, bankiers en participatiemaatschappijen (Private Equity), waardoor wij altijd snel kunnen schakelen. Daarnaast zijn wij onderdeel van het Van Oers Advieshuis waardoor wij direct contact hebben met fiscalisten, accountants en overige specialisten. Dat alles zorgt ervoor dat bij ons een dergelijk traject een hoge slagingskans heeft en wij een grote toegevoegde waarde leveren, want een Management Buy-Out mag niet mislukken.

bedrijf verkopen aan management met Van Oers Corporate finance

Bedrijf verkopen aan uw management? Wij zijn uw partij

Wij weten als geen ander dat bij dit traject veel emotie komt kijken, zowel bij de ondernemer als bij het management. Het vergt een goede samenwerking tussen de twee partijen. Onze specialisten zorgen ervoor dat u goed begeleid wordt en dat het verkopen van uw bedrijf aan het management voor u prettig verloopt, waarbij onze specialisten vaak als emotionele buffer fungeren. Vraag een vrijblijvend gesprek aan.

Wij begeleiden u door het hele verkooptraject

Aanpak van een bedrijfsverkoop aan management

 • Voorbereidingsfase bedrijfsverkoop aan management
  1. We voeren een oriƫnterend gesprek waarin we bespreken wat u met de transactie wilt bereiken.

  2. We voeren de waardebepaling uit. Ondanks dat het realiseren van de hoogste verkoopopbrengst niet het primaire doel hoeft te zijn, geven wij u wel inzicht in wat de waarde van uw onderneming is.

  3. Afhankelijk van de informatiebehoefte van het managementteam, kunnen wij een informatiedocument opstellen. Zo kan het managementteam een goed oordeel vormen voor wat betreft de prijs en overige voorwaarden.
 • Verkoopfase bedrijfsverkoop aan management
  1. We voeren samen met u de onderhandelingen.

  2. We stellen een intentieverklaring op waarin de gemaakte afspraken staan. Zo verkleinen we de kans op misverstanden.

  3. Financieringsaanvraag (door koper), waarbij wij kunnen meedenken bij zowel de bancaire aanvraag als andere niet-bancaire alternatieven.
 • Afrondingsfase bedrijfsverkoop aan management
  1. We coƶrdineren het due diligence onderzoek of kunnen dit namens het management uitvoeren. Het managementteam kent het bedrijf al goed, dus het boekenonderzoek is vaak beperkter.

  2. Opstellen van de overeenkomst.

  3. Closing. De dag dat de aandelen juridisch worden overgedragen aan het management. Een feestelijke, maar vaak ook emotionele dag.
MEER WETEN?

Neem direct contact met ons op

Klanten die u voor zijn gegaan

Samenwerking met Van Oers Corporate Finance

winand leenaars
Winand Leenaars | Transactiemanager
Wilt u uw bedrijf succesvol verkopen aan uw management?
Ons professionele team staat voor u klaar. Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek