Uw bedrijf verkopen aan het management

CF Aan vergadertafel; Alexander, Joost, Eugene en Bert
bedrijf verkopen aan management met Corporate finance van Van Oers

Uw bedrijf verkopen aan het management? Wij adviseren u

U wilt uw bedrijf verkopen aan het management? Wat komt hier bij kijken? Deze vorm van bedrijfsverkoop wordt Management Buy Out genoemd. Het grote voordeel? U kent het zittende management goed. Toch zijn deze trajecten vaak gevoelig en risicovol. Ons team heeft meerdere Management Buy Out trajecten begeleid. Wij zorgen dat u uw bedrijf succesvol kunt verkopen aan uw management.

Een succesvolle Management Buy Out

Bij het verkopen van uw bedrijf aan het management speelt de gunfactor een grote rol. U werkt namelijk nauw samen met het managementteam. De financiering is vaak het meest complexe gedeelte van het traject. Wat is het bedrijf waard en is dat ook het bedrag waarvoor u het aan uw management wilt verkopen? Het is een uitdagend en bijzonder proces. Wij zijn uw professionele adviseur die dit traject zo soepel en rationeel mogelijk laat verlopen.

Wij begeleiden u door het hele verkooptraject

Aanpak van een bedrijfsverkoop aan het management

 • Voorbereidingsfase bedrijfsverkoop aan het management

  Stap 1. We voeren een oriënterend gesprek waarin we bespreken wat u met de transactie wilt bereiken.

  Stap 2. We voeren de waardebepaling uit. Ondanks dat het realiseren van de hoogste verkoopopbrengst niet het primaire doel hoeft te zijn, geven wij u wel inzicht in wat de waarde van uw onderneming is.

  Stap 3. Afhankelijk van de informatiebehoefte van het managementteam, stellen wij een informatiedocument op. Het managementteam kan een goed oordeel vormen voor wat betreft de prijs en overige voorwaarden.

 • Verkoopfase bedrijfsverkoop aan het management

  Stap 1. We voeren samen met u de onderhandelingen.

  Stap 2. We stellen een intentieverklaring op waarin de gemaakte afspraken staan. Zo verkleinen we de kans op misverstanden.

  Stap 3. Financieringsaanvraag (door koper), waarbij wij kunnen meedenken bij zowel de bancaire aanvraag als andere niet-bancaire alternatieven.

 • Afrondingsfase bedrijfsverkoop aan het management

  Stap 1. We coördineren het due diligence onderzoek of kunnen dit namens het management uitvoeren. Het managementteam kent het bedrijf al goed, dus het boekenonderzoek is vaak beperkter.

  Stap 2. Opstellen van de overeenkomst.

  Stap 3. Closing. De dag dat de aandelen juridisch worden overgedragen aan het management. Een feestelijke, maar vaak ook emotionele dag.

Het juiste netwerk om de verkoop te laten slagen

Het managementteam beschikt doorgaans niet over voldoende financiële middelen om het bedrijf over te nemen. Daarom speelt de financiering een belangrijke rol in dit traject. Het komt regelmatig voor dat er nog een beroep op u als verkoper wordt gedaan. Van Oers beschikt over een uitgebreid netwerk aan advocaten, bankiers en participatiemaatschappijen (Private Equity), waardoor wij snel schakelen. Daarnaast hebben wij direct contact met fiscalisten, accountants en overige specialisten. Dat alles zorgt ervoor dat een dergelijk traject een hoge slagingskans heeft en wij een grote toegevoegde waarde leveren.

bedrijf verkopen aan management met Corporate finance van Van Oers

Bedrijf verkopen aan uw management? Wij maken de deal rond.

Wij weten als geen ander dat bij dit traject veel emotie komt kijken, zowel bij u als de ondernemer als bij het management. Het vergt een goede samenwerking tussen de twee partijen. Onze specialisten begeleiden u hierbij. Het verkopen van uw bedrijf aan het management moet prettig verlopen. Onze experts fungeren als emotionele buffer. Vraag een vrijblijvend gesprek aan.

bedrijf verkopen aan management met Corporate finance van Van Oers

Vragen die u heeft bij het verkopen van uw bedrijf aan het management

Wij geven antwoord op alle vragen die u heeft bij het verkopen van uw bedrijf aan het management. Bijvoorbeeld:

 • Hoe realiseer ik een succesvolle Management Buy Out?
 • Wat is de haalbaarheid van een Management Buy Out?
 • Wat is de waarde van mijn bedrijf?
 • Waarom mag een Management Buy Out niet mislukken?
 • Welke juridische verantwoordelijkheden brengt een Management Buy Out met zich mee?

Onze adviseurs geven antwoord op deze vragen.

Alexander den Boer
Alexander den Boer | Directeur Corporate Finance
Wilt u uw bedrijf succesvol verkopen aan uw management?
Ons professionele team staat voor u klaar. Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek