Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Bedrijf verkopen aan familie

Handen schudden
bedrijf verkopen aan familie met Van Oers Corporate finance

Uw bedrijf verkopen aan familie? Wij adviseren u

Uw bedrijf verkopen aan uw familie of een familielid, het is een veelvoorkomend traject. Tijdens dit traject is het belangrijk dat alles van tevoren goed is besproken, zodat iedereen dezelfde verwachtingen heeft. U wilt natuurlijk dat het traject afgerond wordt, zonder dat het de familieband in negatieve zin aantast. Het is dan ook van belang dat er goed gecommuniceerd wordt.  De adviseurs van Van Oers Corporate Finance hebben de specifieke kennis en vaardigheden om uw bedrijf te verkopen aan uw familie.

bedrijf verkopen aan familie met Van Oers Corporate finance

Vragen die spelen als u uw bedrijf verkoopt aan familie

 • Wat is een reële waarde van het familiebedrijf?
 • Welke koopsom moet ik voor mijn bedrijf vragen?
 • Wat vindt de belastingdienst van de overdracht binnen de familie?
 • Wat zijn de gevolgen voor de kinderen en familie die niet gaan participeren?
 • Hoe gaat de (gefaseerde) overdracht in zijn werk?
 • Hoe wordt de overdracht binnen de familie gefinancierd?

Onze adviseurs geven antwoord op deze vragen.

 

bedrijf verkopen aan familie met Van Oers Corporate finance

Bedrijf verkopen aan familie

Bij de verkoop aan een familielid of familieleden zijn evenwichtige en door feiten gedragen uitgangspunten erg belangrijk. De uitgangspunten tijdens dit traject zijn dan ook erg belangrijk. Hoe bepaalt u de juiste prijs en is die prijs ook eerlijk tegenover de rest van de familie? De transactieprijs moet goed onderbouwd worden, voor zowel de belastingdienst als overige familieleden. Onze specialisten hebben veel ervaring in het verkopen van een bedrijf binnen de familie. We weten precies de juiste stappen te nemen en de objectiviteit te waarborgen.

Alles onder één dak

Nadat de waarde bepaald is, zal overleg met de belastingdienst plaatsvinden. Aangezien wij onderdeel zijn van Van Oers, doorlopen wij het gehele proces met onze eigen specialisten. Dit stelt ons in staat om snel te schakelen met accountants en fiscalisten waardoor wij u het juiste advies kunnen geven over de overnamestructuur en randvoorwaarden. Wij weten precies welke structuur de fiscale impact van de transactie zo beperkt mogelijk houdt. De adviseurs van Van Oers Corporate Finance blijven het gehele proces coördineren en uw aanspreekpunt. Dit zorgt voor een snel en soepel lopend proces. Wij verzorgen het verwachtings- en procesmanagement van begin tot eind. Daar kunt u als ondernemer op rekenen.

Wilt u uw bedrijf verkopen aan familie? Dan komen we graag met u in contact.

Wij begeleiden u door het hele verkooptraject

Aanpak van een bedrijfsverkoop aan familie

 • Voorbereidingsfase bedrijfsverkoop aan familie
  1. De communicatie bij dit proces is van groot belang. De zakelijke elementen moeten besproken worden en daarom voeren we eerst een oriënterend gesprek.

  2. Een objectieve waardebepaling is belangrijk. Zo voorkomen we dat er scheve gezichten ontstaan ten opzichte van eventuele andere familieleden. Daarnaast is het voor de Belastingdienst belangrijk om aan te tonen dat er een zakelijke prijs wordt betaald.
 • Verkoopfase bedrijfsverkoop aan familie
  1. We adviseren u bij de overnamestructuur. We werken nauw samen met de accountants en belastingadviseurs van Van Oers. We geven u daarom advies over de overnamestructuur die de fiscale impact zo beperkt mogelijk houdt.

  2. We adviseren over de uiteenlopende mogelijkheden van de financiering.
 • Afrondingsfase bedrijfsverkoop aan familie
  1. De contractonderhandelingen. Afhankelijk van de overnamestructuur stellen we de overeenkomsten op. Hierin staan onder andere de transactie, de betalingswijze en de betalingstijdstippen.
MEER WETEN?

Neem direct contact met ons op

Klanten die u voor zijn gegaan

Samenwerking met Van Oers Corporate Finance

winand leenaars
Winand Leenaars | Transactiemanager
Wilt u uw bedrijf succesvol verkopen aan uw familie?
Ons professionele team staat voor u klaar. Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek