Bedrijf verkopen aan familie

CF vergadering
Bedrijfsovername door familie begeleid door Van Oers

Succesvolle bedrijfsopvolging

Wat is een reële waarde van het familiebedrijf? Wat vindt de Belastingdienst van de overdracht binnen de familie? En wat zijn de gevolgen voor kinderen of familieleden die níet instappen? Uw bedrijf verkopen is een bijzonder, intensief en emotioneel traject. Zeker als het om bedrijfsovername door familie gaat. Het maakt u trots: de cirkel is nu rond. Maar dit verkooptraject is ook persoonlijker en soms emotioneler. U wilt dat het traject afgerond wordt, zonder dat het de familieband in negatieve zin aantast. Communicatie is key. De Corporate Finance-adviseurs van Van Oers hebben de specifieke kennis en vaardigheden om uw bedrijf te verkopen aan uw familie.

Stappenplan van Van Oers

Bedrijfsovername door familie: de cirkel is rond.

 • Voorbereidingsfase bedrijfsverkoop aan familie
  • Stap 1. De communicatie bij dit proces is van groot belang. De zakelijke elementen moeten besproken worden en daarom voeren we eerst een oriënterend gesprek.
  • Stap 2. Een objectieve waardebepaling is belangrijk. Zo voorkomen we dat er scheve gezichten ontstaan ten opzichte van eventuele andere familieleden. Daarnaast is het voor de Belastingdienst belangrijk om aan te tonen dat er een zakelijke prijs wordt betaald.
 • Verkoopfase bedrijfsverkoop aan familie
  • Stap 1. We adviseren u bij de overnamestructuur. We werken nauw samen met de accountants en belastingadviseurs van Van Oers. We geven u daarom advies over de overnamestructuur die de fiscale impact zo beperkt mogelijk houdt.
  • Stap 2. We adviseren over de uiteenlopende mogelijkheden van de financiering.
 • De deal rond maken: afrondingsfase

  De contractonderhandelingen. Afhankelijk van de overnamestructuur stellen we de overeenkomsten op. Hierin staan onder andere de transactie, de betalingswijze en de betalingstijdstippen.

Corporate Finance van Van Oers

Bedrijf verkopen aan familie

De verkoop van uw bedrijf is een bijzondere mijlpaal in uw zakelijke leven. Zeker als het om bedrijfsovername door familie gaat. Bij de verkoop aan een familielid of familieleden zijn evenwichtige en door feiten gedragen uitgangspunten erg belangrijk. Hoe bepaalt u de juiste en eerlijke prijs? De transactieprijs moet goed onderbouwd worden, voor zowel de Belastingdienst als de familieleden. Onze specialisten hebben veel ervaring in bedrijfsverkoop binnen de familie. We weten de juiste stappen te nemen en objectiviteit te waarborgen.

Alles onder één dak

Nadat de waarde bepaald is, vindt overleg plaats met de Belastingdienst. Het gehele verkooptraject – van A tot Z – kunnen wij met onze eigen specialisten uitvoeren. Dit stelt ons in staat om snel te schakelen met accountants en fiscalisten, waardoor wij u het juiste advies kunnen geven over de overnamestructuur en randvoorwaarden. Wij weten precies welke structuur de fiscale impact van de transactie zo beperkt mogelijk houdt. De Corporate Finance-adviseurs van Van Oers blijven het gehele proces coördineren en zijn uw aanspreekpunt. Dit zorgt voor een snel en soepel lopend proces. Wij verzorgen het verwachtings- en procesmanagement van begin tot eind. Wij maken de deal rond.

Wilt u uw bedrijf verkopen aan familie? Dan komen we graag met u in contact.

Antwoord op uw vragen over bedrijfsovername

Vragen die spelen als u uw bedrijf verkoopt aan familie

 • Wat is een reële waarde van het familiebedrijf?
 • Welke koopsom moet ik voor mijn bedrijf vragen?
 • Wat vindt de Belastingdienst van de overdracht binnen de familie?
 • Wat zijn de gevolgen voor de kinderen en familie die niet gaan participeren?
 • Hoe gaat de (gefaseerde) overdracht in zijn werk?
 • Hoe wordt de overdracht binnen de familie gefinancierd?

Alexander den Boer
Alexander den Boer | Directeur Corporate Finance
Wilt u uw bedrijf succesvol verkopen aan uw familie?
Ons professionele team staat voor u klaar. Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek