Externe pensioenverzekering

Extern verzekeren door Van Oers

Pensioenverzekering extern afsluiten

Verzekeringsmaatschappijen bieden mogelijkheden om een pensioen te regelen. Hiervoor sluit u een polis af, waarbij u jaarlijks premie betaalt. De verzekeringsmaatschappij beheert dit geld.

Extern verzekeren door Van Oers

Voor- en nadelen van een pensioenverzekering

Een pensioenverzekering biedt zekerheid. Als u met pensioen gaat, ontvangt u een bepaalde uitkering. Ook neemt de verzekeringsmaatschappij risico’s op zich. Mocht u tijdens de looptijd overlijden, dan krijgen uw nabestaanden de verzekerde pensioenrechten uitgekeerd. Daartegenover staan de kosten. De verzekeringsmaatschappij wil winst maken en moet de risico’s afdekken. Over het algemeen geldt ‘hoe meer zekerheid u wilt, hoe hoger de kosten’. 

Selectie en aanvraag pensioenverzekering

Eerst moet u bepalen wat u wilt bereiken en welk premiebedrag uw bedrijf op een verantwoorde manier kan dragen. Als u weet wat u nodig heeft, kunt u bij verschillende verzekeringsmaatschappijen een offerte aanvragen. Na vergelijking van de aanbiedingen en alle voorwaarden, kunt u de polis kiezen die het best bij u past. Daarna is het zaak om periodiek, om de drie tot vijf jaar, te toetsen of de polis nog bij uw wensen en mogelijkheden past. Uiteraard kunnen de specialisten van Van Oers u bijstaan bij elke stap. Ook voor advies over banksparen en lijfrentes kunt u bij ons terecht.

MEER WETEN?

Neem direct contact met ons op

kees bullens
Kees Bullens | Belastingadviseur
Benieuwd hoe u uw externe pensioenverzekering het beste kunt regelen?
Wij adviseren u graag. Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek