banksparen met Van Oers

Wat is banksparen?

Banksparen is een betrekkelijk nieuwe loot aan de pensioenboom, die lijkt op de lijfrente-regeling die u bij een verzekeringsmaatschappij kunt afsluiten. Omdat het niet om een verzekering gaat, zijn er bij uitkering belangrijke verschillen.

Banksparen voor later

Banksparen is sparen voor een vooraf vastgesteld doel, bijvoorbeeld uw oudedag. Het is een individuele spaarregeling waarbij u persoonlijk afspraken maakt met uw bank. Uw inleg komt terecht in een persoonlijke spaarpot die bestemd is voor uitkering na uw pensionering. De inleg is onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar. 

banksparen met Van Oers

Alleen beschikbaar voor uw oudedag

Het bedrag op uw bankspaarrekening kan alleen worden gebruikt voor uitkeringen ten behoeve van uw oudedag. Een levenslange uitkering zoals bij een lijfrente-regeling is bij banksparen niet mogelijk. De bank keert gedurende een bepaalde periode, bijvoorbeeld 20 jaar, maandelijks een vast bedrag uit. Als u komt te overlijden, loopt dit door en komt het ten goede aan uw nabestaanden.

Fiscale regels banksparen voor pensioen

Over het bedrag op uw bankspaarrekening betaalt u gedurende de looptijd van banksparen geen belasting. Pas bij uitkering is belasting verschuldigd. Afhankelijk van de keuzes bij uitkering kan ook de belastingdruk verschillen. Het is aan te raden hierover tijdig advies in te winnen. Van Oers heeft ervaren professionals in huis die de ‘ins’ en ‘outs’ van banksparen uit de doeken doen, zodat u een gefundeerde keuze kunt maken.

MEER WETEN?

Neem direct contact met ons op

kees bullens
Kees Bullens | Belastingadviseur
Weten wat banksparen voor u kan betekenen?
Wij adviseren u graag. Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek