Vanoers.nlDienstenAuditSectorenTransport en logistiek

Transport en logistiek audit

Haven vol containers
Transportsector Van Oers Audit

Over de sector

De sector transport en logistiek heeft betrekking op het vervoer van goederen en personen over land, lucht en water. De sector speelt een voorname rol in de Nederlandse economie. Als exportland is de sector in Nederland sterk afhankelijk van de buitenlandse bestedingen. Globalisering, schaalvergroting, verduurzaming en IT-ontwikkelingen zijn trends waar de sector mee te maken heeft.

Wat speelt er in de sector transport en logistiek?

De sector wordt in het algemeen gekenmerkt door lage winstmarges, hoge investeringen en grote fluctuaties in tarieven. Dit stelt hoge eisen aan het ondernemerschap. Het flexibel maken van de kosten, het bewaren van reserve in de kredietruimte, het verbeteren van de bedrijfsvoering en het benutten van omzetkansen zijn belangrijke middelen om te overleven in een cyclische sector.

Transportsector Van Oers Audit

Transport en logistiek: een complexe sector

Als ondernemer in de transport en logistiek kunt u te maken krijgen met complexe vraagstukken rondom uw jaarrekening. De internationale wereld van de sector kenmerkt zich door een veelheid aan wet- en regelgeving. Het voldoen aan alle nationale en internationale voorschriften is tijdrovend, kostbaar, ingewikkeld en niet zonder gevaren. Ook de trend dat ondernemers steeds meer verschillende activiteiten gaan combineren leidt tot meer risico’s.

Transport en logistiek audit

Onze accountants helpen u graag verder op weg. Door de specifieke kenmerken van de transport en logistiek levert een branche-ervaren accountant met kennis van sectorspecifieke wet- en regelgeving toegevoegde waarde. U kunt vertrouwen op onze expertise rondom het controleren van uw jaarrekening, maar ook andere aanverwante diensten zoals pre-audit services en bedrijfs-analyse en advies.

Bent u niet controleplichtig, maar wilt u wel geadviseerd en ondersteunt worden op het gebied van transport en logistiek? Dan helpen onze collega’s van de transport en logistiek branche u graag verder.

rick de vlaming
Rick de Vlaming | Manager
Maak kennis met Van Oers Audit
Bent u een ondernemer in de sector transport en logistiek en wilt u meer informatie over de jaarrekeningcontrole of onze overige diensten? Neem dan snel contact op met onze specialist transport en logistiek of bekijk onze branche-pagina transport en logistiek.
Neem contact op phone Terugbelverzoek