drs. A. W. J. M. (Martin) van Dijke RA
Directeur accountancy

drs. A. W. J. M. (Martin) van Dijke RA

Strategisch meedenken, dat is de kracht van directievoorzitter Martin van Dijke. Hij helpt zijn relaties door als accountant steeds een paar zetten vooruit te denken. Dat strategische zat er al van kinds af aan in. Schaken was in zijn jeugd een grote hobby. Tegenwoordig is het schaken met name vervangen door mountainbiken. “Het is heerlijk om je conditie in de buitenlucht op peil te houden en niet voortdurend binnen te zitten.”
Over Martin

Strategie waarbij mensen centraal staan

“Mijn uitdaging is om organisaties en ook Van Oers beter en sterker te maken door met ondernemers en collega’s te sparren, hen te helpen zaken in gang te zetten en te innoveren. Mijn interesse ligt naast accountancy op het gebied van organisatie van de onderneming en dan met name de strategie voor de komende jaren.

Strategie waarbij mensen centraal staan, gaat verder dan het beoordelen van cijfers als accountant. Het gaat dan onder andere om wat de doelen zijn die mensen willen bereiken, hoe de teams in elkaar zitten, wat de sterktes zijn van teamleden en of iedereen op de juiste plaats zit en met de juiste training, informatie en middelen? Uiteraard komen bij het invullen van een goede strategie ook andere aspecten kijken zoals: op welke manieren kunnen doelen gehaald worden (denken in scenario’s), welke beperkingen moeten worden weggenomen (bijv. op het vlak van financiering en juridische structuur), welke (hulp)middelen zijn er en hoe ziet het stappenplan eruit? Ik help graag in het totale proces.

In onze klantenportefeuille, als directievoorzitter, en als lid van de commissie strategie binnen Van Oers liggen mooie uitdagingen. Daarnaast ben ik actief in het Europees bestuur van en het global bestuur van Leading Edge Alliance, een internationale accountancy associatie. De daar opgedane kennis deel ik graag met mijn relaties.”

*Martin is afgestudeerd als bedrijfseconoom met als specialisatierichting organisatie van de onderneming aan de KUB te Tilburg (1986). Zijn accountancyachtergrond bestaat uit de Post Doctorale Register Accountancy opleiding aan de KUB in Tilburg (1992) en Post Doctorale Milieu Accountancy opleiding aan de Universiteit van Amsterdam (1994).

  • Vul hier uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

    Wij streven ernaar om binnen 1 werkdag contact met u op te nemen.
  • Hoe kunnen we u bereiken?
  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Van Oers Accountants

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wij zijn uw accountant voor nu en voor de toekomst. Zorg ook dat uw zaken goed geregeld zijn.
Bekijk onze dienst Direct contact
Accountant in Breda, Oosterhout, Roosendaal en Zundert