Vanoers.nlTransport en logistiekVul uw CMR juist in en voorkom boetes

Vul uw CMR juist in en voorkom boetes 

Vul uw CMR juist in en voorkom boetes

Vanaf 1 januari 2021 wordt er actief gehandhaafd op niet volledig of verkeerd ingevulde vrachtbrieven. Dit kan nu omdat de Wet wegvervoer goederen (WWG) is aangepast. Voorheen was alleen het rijden zonder vrachtbrief of CMR strafbaar (u moet kan aantonen dat de vracht aan u  toebehoort). Nu dus ook het verkeerd of niet invullen. Dit geldt ook voor grensoverschrijdend vervoer.

Vrachtbrief

Het juist opstellen van een vrachtbrief en het meenemen daarvan in het voertuig is verplicht. Tot 1 januari handhaafde de politie in Nederland hier niet actief op. Andere landen in de Europese Unie deden dit wel. Om een gelijk speelveld binnen de EU te krijgen, is het belangrijk dat lidstaten op dezelfde manier handhaven.

Handhaving

Zowel de politie als de Inspectie Leefomgeving en Transport komen bij controles situaties tegen waarbij chauffeurs rijden zonder vrachtbrief of een vrachtbrief met onjuiste gegevens. Hier wordt nu strenger en actiever op gehandhaafd. Dit is positief voor de gehele sector.

Verder is handhaving belangrijk bij het verbeteren van de verkeersveiligheid (vanwege overbelading) en het tegengaan van malafide activiteiten in het wegvervoer.

Meer informatie

Wil u over dit onderwerp ook eens van gedachte wisselen met een van onze transportspecialisten, neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

 

Bron: Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Senior manager accountancy
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Demis van Loenhout
Demis van Loenhout | Senior manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!