Vanoers.nlTransport en logistiekVervoeren van goederen in Nederland door buitenlandse transporteurs

Vervoeren van goederen in Nederland door buitenlandse transporteurs 

Meldingsplicht internationale chauffeurs

In het artikel ‘Meldingsplicht voor buitenlandse werkgevers met personeel tijdelijk in NL‘ hebben wij u bijgepraat over de wet WagwEU. In dit artikel zullen we u meenemen in de gevolgen voor de Transport sector.

Transport sector

Ik stuur internationale chauffeurs naar Nederland. Moet ik hen melden?

Ja, als u goederen vervoert tussen twee punten in Nederland (cabotage) of als u laadt en/of lost in Nederland als onderdeel van een internationale rit (met uitzondering van transitovervoer), dan moet u internationale chauffeurs melden in het meldloket.

Met andere woorden: Buitenlandse transporteurs die in Nederland goederen vervoeren, zijn vanaf 1 maart 2020 verplicht dit te melden.

Dit kan via een jaarmelding. U kunt gebruik maken van de jaarmelding als u als dienstverrichter of zelfstandige werkzaam bent in de sector Goederenvervoer over de weg (SBI H 49.4). Dit geldt ook als u in opdracht van een in Nederland gevestigd bedrijf diensten levert. In deze gevallen hoeft u zich maar één keer per jaar te melden. Voor meer informatie over de cao’s in de transportsector en de naleving ervan, kunt u terecht bij de Vervoersbond Naleving cao Beroepsgoederenvervoer (VNB).

 

Ondersteuning transportteam

De wetgeving is nog erg nieuw en mogelijk op alle punten nog niet helemaal duidelijk. De toekomst zal uitwijzen wat van u als Nederlandse opdrachtgever nu precies wordt verwacht. U zult, wanneer u opdrachtgever bent, in ieder geval moeten controleren dat de melding is gedaan.

Ons transportteam volgt tezamen met de juridische collega’s de wetgeving op de voet. Wanneer er ontwikkelingen zijn, houden wij u uiteraard op de hoogte.

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Manager accountancy
Contact
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

demis van loenhout
Demis van Loenhout | Manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.