Vanoers.nlTransport en logistiekVerlenging CAO Beroepsgoederenvervoer is een feit

Verlenging CAO is een feit 

Verlenging CAO transport

Werkgevers en vakbonden in het transport zijn overeengekomen de CAO Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen ongewijzigd te verlengen. Dit in verband met de grote economische onzekerheden als gevolg van de coronacrisis.

CAO beroepsgoederenvervoer

“Alle energie is erop gericht bedrijven gezond te houden en zo werkgelegenheid zeker te stellen. Partijen zullen nu bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vragen om algemeen verbindendverklaring, zodat de afspraken gelden voor alle bedrijven in de sector”, meldt TLN op haar website.

De CAO beroepsgoederenvervoer is een zogenaamde standaard cao, wat betekent dat hiervan niet mag worden afgeweken. Niet negatief maar ook niet positief.

Verlenging

De verlenging, de CAO blijft nu geldig tot 1 januari 2021, houdt in dat alle afspraken in de bestaande cao de rest van dit jaar zo blijven. Alle rechten en plichten blijven zoals ze waren, met inbegrip van loonschalen en regelingen omtrent overwerk, verlof en vakantiegelduitkering. Er vindt in 2020 geen loonaanpassing plaats.

Inhoudelijke wijzigingen

Onderhandelingen over inhoudelijke wijziging van de cao zijn pas bij de volgende CAO-ronde aan de orde. TLN en VVT hadden de verlenging voorgesteld. De leden van FNV Transport & Logistiek stemden met een grote meerderheid in met ongewijzigde verlenging van de CAO.

Wilt u meer weten over de CAO beroepsgoederenvervoer, neem dan contact op met onze adviseurs van het Van Oers Loonbureau.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag verder.

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Manager accountancy
Contact
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

demis van loenhout
Demis van Loenhout | Manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.