Vanoers.nlTransport en logistiekRechten werknemers inzake vergoeding structurele toeslagen over genoten vakantiedagen in de jaren 2014-2018

Rechten werknemers inzake vergoeding structurele toeslagen over genoten vakantiedagen in de jaren 2014-2018 

vergoeding structurele toeslagen over genoten vakantiedagen in de jaren 2014-2018

In de cao is over bovenstaande de volgende tekst opgenomen:

Iedere werknemer in loonschaal A tot en met loonschaal H die gedurende het gehele kalenderjaar 2018 bij werkgever in dienst is geweest en in dat jaar minimaal 100 uren heeft gewerkt waar een toeslag aan verbonden is, niet zijnde de ploegen- en de persoonlijke toeslag, heeft in 2019 recht op een eenmalige uitkering van € 750,- bruto, welke zal worden uitgekeerd in 3 termijnen van € 250,- bruto, uit te betalen op 31 maart, 30 juni en 30 september 2019.

Voorwaarde hiertoe is dat de werknemer afstand doet van zijn rechten aangaande de vergoeding van de structurele toeslagen over de genoten vakantiedagen in de jaren 2014-2018.

Afstandsverklaring is belangrijk

Werkgevers let dus op: Wanneer u de eenmalige uitkering van € 750,00 uitkeert aan een werknemer die géén afstandsverklaring heeft ondertekend, dan behoudt de werknemer nog al zijn rechten om een claim neer te leggen over te weinig betaalde toeslagen over deze achterliggende jaren. Bied uw werknemers dus altijd de afstandsverklaring aan. Willen zij die niet tekenen, dan keert u ook de € 750,00 niet uit.

Inmiddels is, na uitvoerig overleg met het vaktechnisch bureau van het SRA, ook duidelijk hoe de post verwerkt dient te worden in de jaarrekening 2018. Het zijn immers kosten welke ontstaan zijn in het verleden en dus hetzij als schuld (wanneer de afstandsverklaringen zijn ondertekend), hetzij als voorziening (wanneer de afstandsverklaringen nog niet getekend zijn) in de jaarrekening 2018 worden opgenomen. In beide gevallen vormt de post kosten in 2018.

Wilt u hier meer over weten of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

  • icon

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

demis van loenhout
Demis van Loenhout | Manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.