Vanoers.nlTransport en logistiekUitspraak kantonrechter over waarde vakantiedag gunstig voor werkgever

Uitspraak kantonrechter over waarde vakantiedag gunstig voor werkgever  

Uitspraak kantonrechter Rotterdam over waarde vakantiedag gunstig voor werkgever

De kantonrechter in Rotterdam heeft op 27 november jl. een in beginsel voor de werkgever positief (tussen-)vonnis geveld inzake de waarde vakantiedag. Het gaat om een individuele zaak, geeft TLN aan. Algemene conclusies kunnen hier niet aan worden ontleend.

Verrichten van overwerk

In deze kwestie moest de werknemer van de kantonrechter aantonen dat het verrichten van overwerk als een verplichting door werkgever was opgelegd. De rechter heeft geoordeeld dat de werknemer daar in dit geval niet in is geslaagd. Er is geen juridisch bewijs voor invulling van de term ‘verplichting’. Op grond daarvan is de eis van werknemer afgewezen om de vergoeding en toeslagen voor overuren, zaterdag- en zondaguren mee te nemen in de waarde van een vakantiedag.

Nachtrittentoeslag

Over de nachtrittentoeslag (Toeslagenmatrix) oordeelde de kantonrechter dat deze wel onder het gebruikelijke loon valt. Daarom moet die wel worden meegenomen bij de berekening van de waarde van een vakantiedag. Er is daarbij geen verschil tussen wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen. Op dit onderdeel bestaat er echter nog discussie over de juiste hoogte van het bedrag. De werknemer moet van de rechter zijn berekening nader onderbouwen en krijgt daartoe de kans tot begin januari. Vandaar dat er op het punt van de nachtrittentoeslag sprake is van een tussenvonnis.

Waarde van vakantiedag

Nog steeds houden de gemoederen zich bezig rondom de waarde van een vakantiedag en vermoedelijk is de laatste rechtelijke uitspraak ook nog niet geweest. Uiteraard volgen wij de ontwikkelen voor u.

Meer informatie

Wil u over dit onderwerp ook eens van gedachte wisselen met een van onze transportspecialisten, neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

 

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Manager accountancy
Contact
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

demis van loenhout
Demis van Loenhout | Manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.