Vanoers.nlTransport en logistiekTransportsector komt langzaam bij; volledig herstel pas in 2022

Transportsector komt langzaam bij; volledig herstel pas in 2022 

Transportsector herstel prognose 2022

De sector Transport en Logistiek komt weer op adem na de lockdowns in China en Europa. Het aantal bedrijven dat van maart tot en met juli minstens 20 procent minder omzet heeft geboekt, is waarschijnlijk beperkt. Het lijkt erop dat veel bedrijven de schade te hoog hebben ingeschat of uit voorzorg NOW-steun hebben aangevraagd. De schade lijkt op het eerste gezicht mee te vallen. Toch blijft een volledig herstel uit, mede omdat tweede-ronde-effecten – een hogere werkloosheid en een toename van faillissementen – in het vierde kwartaal een extra rem op de economie zullen zijn. Zo verwacht ABN AMRO in haar sectorprognose dat de volumes in 2020 met 5,5 procent krimpen. Door de dalende vraag staan in de meeste segmenten ook de prijzen onder druk, waardoor de omzet nog verder zal dalen. ABN AMRO verwacht dan ook dat voor de sector pas in 2021 weer groei (+2,5 procent) in het vooruitzicht ligt. Het zal nog tot 2022 duren voordat de sector volledig is hersteld.

Het volledige artikel kunt u op de website van TTM lezen.

Gevolgen COVID-19

Ook het transportteam van Van Oers ervaart bij haar logistieke klanten dat over het algemeen de eerste klap is overleeft en dat de periode maart t/m juni wel zeker een terugval laat zien, maar gelukkig niet in zeer ernstige mate. Dat zegt uiteraard niets over de komende kwartalen. Wat doet de opleving van het COVID-19 virus, wat gaat de terugval in de bouwsector (stikstofcrisis) betekenen voor de transportsector.

Altares Dun & Brad Street geeft aan in hun onderzoek dat de vanaf het 4e kwartaal 2020 tot aan het 4e kwartaal 2021 een verdrievoudiging van het aantal faillissementen in de transportsector verwachten. Alertheid blijft dus geboden.

Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen voor u op de voet.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag verder.

 

Bron: TTM

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Manager accountancy
Contact
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

demis van loenhout
Demis van Loenhout | Manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.