Vanoers.nlTransport en logistiekNieuwe MIA\Vamil lijst showt steun emissievrije trucks

Nieuwe MIA\Vamil lijst showt steun emissievrije trucks 

Elektrisch bedrijfsmiddel

Recent heeft de RVO de nieuwe Milieulijst met milieuvriendelijke investeringen voor 2024 gepubliceerd. In 2024 geldt een MIA van 36 procent, in 2023 was dit nog 45 procent. Benieuwd naar de gehele lijst? Lees dan het artikel van TTM.

Het transportteam van Van Oers adviseert om altijd bij de dealer navraag te doen omtrent de mogelijkheden rondom de EIA en de MIA indien er geïnvesteerd wordt in bedrijfsmiddelen. Het zit vaak in de details waardoor het ene bedrijfsmiddel wel en het andere niet in aanmerking komt voor een van de twee aftrekposten. Het kan daardoor zomaar zijn dat het ene bedrijfsmiddel wat juist wat duurder is dan het goedkopere alternatief, door de EIA en/of de MIA juist goedkoper wordt. De EIA en de MIA vormen namelijk een aftrekpost op de fiscale winst (Zowel bij BV’s als bij eenmanszaken of VOF’s). Let erop dat u alleen recht heeft op deze aftrek wanneer het bedrijfsmiddel waarin u investeert binnen 3 maanden na het zetten van de handtekening op de opdrachtbevestiging is aangemeld bij het RVO. Deze termijn wordt zeer strikt gehandhaafd. Uiteraard kunnen wij u ondersteunen bij de EIA en MIA meldingen. Neemt u daarom gerust contact op, wanneer dit bij u speelt of kan gaan spelen.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Senior manager accountancy
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout
Transport en logistiek

Op zoek naar een adviseur in de Transportsector?

Hoe onderneemt u met voorsprong in de transportsector? Waar liggen de kansen en hoe creëert u die vanuit financiële stabiliteit? Van Oers heeft een team speciaal voor ondernemers in de transport en logistiek. Stuk voor stuk specialisten die de branche goed kennen en vanuit hun eigen vak samen met u voorop lopen.
Meer informatie
Coronavirus en wegtransport

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Demis van Loenhout
Demis van Loenhout | Senior manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!