Vanoers.nlTransport en logistiek‘Herstel wegtransport duurt zeker tot na 2022’

‘Herstel wegtransport duurt zeker tot na 2022’ 

‘Herstel wegtransport duurt zeker tot na 2022’

Graag wijzen wij u op onderstaand onderzoek. Het is goed om dergelijke onderzoeken te volgen en indien nodig de visie en strategie hierop aan te passen. Uiteraard is één en ander volledig afhankelijk van deelsector waarin u opereert.

Aandachtsgebieden

De aandachtsgebieden in de nabije toekomst liggen, naast het hoofd bieden van de crisis, vooral op het vlak van het mobility package (het gelijke speelveld binnen Europa), verduurzaming (zeker met de enorme opmars van de e-commerce, het onderzoek laat ook zien dat men verwacht dat deze deelmarkt alleen maar zal groeien), digitalisering (slagkracht ontwikkelen rondom efficiënte planning – optimalisering beladingsgraden – dashboarding rondom kengetallen om tijdig te kunnen bijsturen) en de Brexit.

Onderzoek

“In het meest gunstige scenario duurt het tot na 2022 voordat het wegtransport weer op het niveau zit van voor de coronacrisis. In de minder gunstige scenario’s zelfs tot na 2025. Daarnaast blijkt de huidige groei van de koerier- en pakketdiensten structureel; de komende vijf jaar wordt een explosieve, structurele groei verwacht van 31 procent tot 42 procent. De onderzoekers waarschuwen dat bij deze groeicijfers de bestaande problematiek bij koerier- en pakketdiensten fors zal toenemen en roepen op tot urgentie bij het maken van beleid voor de transportsector, door de sector zelf én door de betrokken ministeries.”

Het volledige onderzoek vindt u terug op de website van TTM.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op onze adviseurs. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

 

Bron: TTM

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Manager accountancy
Contact
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

demis van loenhout
Demis van Loenhout | Manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.