Vanoers.nlTransport en logistiekGeslaagd Transportseminar

Geslaagd Transportseminar 

Terugblik transportseminar

De maand november stond voor ons Transportteam in het teken van het Transportseminar. Begin deze maand vond het tweede seminar plaats wat door het transportteam van Van Oers werd georganiseerd. Als team gespecialiseerd in het beroepsgoederenvervoer over de weg, staan zij dagelijks onze transportklanten bij met hun kennis. De aftrap van het seminar werd verzorgd door Demis van Loenhout waarbij het welkom heten en het dankwoord naar onze gastheer en gastvrouw Ton en Connie van Tilburg van AVT centraal stond.

Informatieve sprekers

Nadat de aftrap ging het woord naar Ronald Kingma van Access42. Hij nam ons mee in de denkwereld van een hacker. Hoe bewegen zij zich, wat zijn de tactieken, hoe kwetsbaar ben je als organisatie nu eigenlijk en hoe werkt een hack. Ronald maakte op een heldere en eenvoudige manier duidelijk hoeveel informatie we eigenlijk allemaal achterlaten in de Cloud wat voor een hacker al snel aanknopingspunten zijn om een systeem ‘aan te vallen’.

Daarna nam collega Winand Leenaars van Van Oers Corperate Finance het stokje over. Als gevolg van de consolidatieslag en overname golf in de logistieke sector ging Winand in op de beweegredenen van bedrijven om tot overname over te gaan. Maar daarbij gaf hij ook aan wat een bedrijf nu moet doen of welke zaken op orde moeten zijn om ‘overdraagbaar’ te zijn. Aan welke knoppen kun je als ondernemer draaien om waarde te creëren. Tot slot liet Winand nog kort het overnameproces zien.

 

Juridische aspecten

Na een korte pauze namen Michelle Vrolijk en Kevin Vierhout van Vallenduuk ons mee in de juridische aspecten in het beroepsgoederenvervoer over de weg. Zij stonden stil bij het naleven van de CAO. Vooral de urenregistraties kent een wirwar aan spelregels waar de transportondernemer rekening mee moet houden. Ook het te weinig genoten loon over verlofdagen van voor 2019 en de procedures die hierover gaan kwamen ter sprake. Tot slot gingen zij in op de do’s en dont’s bij de ILT inspecties.

 

AVT groep

Onze gastheer sloot het seminar af. Ton van Tilburg vertelde over alle disciplines binnen de AVT groep (en dat zijn er nog al wat). Hierdoor kregen wij een kijkje in de keuken van dit mooie bedrijf. Later kreeg iedereen de gelegenheid om ook echt even een kijkje in de keuken te nemen tijdens een rondleiding. Verder besteedde Ton aandacht aan Tilbusoft; een pakket speciaal ontwikkelt om meer grip en inzicht te krijgen op de onderhoudskosten van het wagenpark.

 

Succesvolle avond

Graag willen wij alle betrokkenen bedanken die een bijdrage hebben geleverd aan dit geslaagde seminar. In het bijzonder gaat onze dank uit naar Ton van Tilburg voor het beschikbaar stellen van AVT als locatie voor het Transportseminar. Wij kijken terug op een geslaagde avond!

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op!

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Manager Accountancy
Contact
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

demis van loenhout
Demis van Loenhout | Manager Accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.