Vanoers.nlTransport en logistiekNog steeds geen cao akkoord

Nog steeds geen cao akkoord 

Nog steeds geen CAO akkoord

De vakbonden FNV en CNV hebben TLN laten weten niet in te gaan op de uitnodiging om in een ultieme poging alsnog tot een cao resultaat te komen. De bonden zien onvoldoende aanknopingspunten voor zo’n overleg en geven aan acties voor te bereiden.

Begin maart hebben zowel FNV als CNV een ultimatum gesteld aan TLN.

Advies

Op basis van gesprekken heeft de sociale commissie van TLN een advies geformuleerd aan het bestuur van TLN. Het bestuur heeft dit advies overgenomen. Vervolgens heeft TLN de vakbonden uitgenodigd om nog voor het verstrijken van het gestelde ultimatum aan de tafel te gaan. Dit met het doel een ultieme poging te doen om via constructief overleg alsnog tot een cao resultaat te komen.

Daarbij is benadrukt dat de werkgevers bereid zijn om op alle door de bonden benoemde hoofdthema’s (loon, arbeidsomstandigheden en eerder stoppen met werken) een duidelijke stap te zetten in de richting van de bonden.

Niet hervatten van overleg

Niettemin zien de bonden onvoldoende aanleiding om het cao overleg te hervatten. Dit betekent dat het door de bonden gestelde ultimatum onverkort van kracht blijft. Acties zijn volgens de vakbonden alleen te voorkomen als de gestelde eisen uit de eerdergenoemde ultimatums alsnog worden ingewilligd.

Onderhandelingen

Voor transportondernemers is dit uiteraard erg vervelend. Tariefsonderhandelingen met opdrachtgevers zijn vaak al geweest en prognoses voor het huidig jaar zijn al gemaakt. Het zal een uitdaging zijn om mogelijke loonsverhogingen straks alsnog door te rekenen in de huidige tarieven.

Het transportteam van Van Oers raadt aan de speciale cao-onderhandelingspagina op de website van TLN goed te volgen. Uiteraard houdt ons loonadviesbureau de ontwikkelingen ook in de gaten en zullen u berichten wanneer er ontwikkelingen zijn.

Meer informatie

Wil u over dit onderwerp ook eens van gedachte wisselen met een van onze transportspecialisten, neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

 

Bron: TLN

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Manager accountancy
Contact
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

demis van loenhout
Demis van Loenhout | Manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.