Vanoers.nlJuridisch advies, Transport en logistiekFNV zegt ja tegen eindbod cao

FNV zegt ja tegen eindbod cao 

Goederen vervoer op de weg

Vakbond FNV heeft het eindbod van de werkgevers van 8 december 2023 aanvaard. Dit betekent een nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen.

Het akkoord dat werkgeversverenigingen TLN en VVT met vakbond FNV hebben bereikt over de nieuwe cao voor het beroepsgoederenvervoer voor 2024 is definitief. De meerderheid van de leden van FNV is akkoord gegaan met het onderhandelingsresultaat van de nieuwe cao. De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2025.

Wij zetten de belangrijkste wijzigingen op een rij:

  • Per 1 januari 2024 stijgen de lonen bij schalen A tot en met H en de brutotoeslagen met 4 procent en de verblijfskosten overeenkomstig het convenant met de Belastingdienst, maar maximaal met 4 procent.
  • Per 1 juli 2024 stijgen de lonen bij schalen A tot en met H en de brutotoeslagen met 2 procent en de verblijfskosten overeenkomstig het convenant met de Belastingdienst, maar maximaal met 2 procent.
  • Per 1 januari 2025 stijgen de lonen bij schalen A tot en met H en de brutotoeslagen met 4 procent en de verblijfskosten overeenkomstig het convenant met de Belastingdienst, maar maximaal met 4 procent.
  • Loonschaal A en trede 0 uit de loonschalen A tot en met H verdwijnen per 1 januari 2024.
  • De wachtdag bij ziekte uit artikel 16, lid 5 vervalt per 1 januari 2024.
  • Van de toeslag op ééndaagse ritten uit artikel 37, lid 1 van de cao mogen werkgevers per 1 januari 2024 positief afwijken.

Lees het volledige eindbod nog eens door via het artikel van TTM.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Senior manager accountancy
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout
Foto Suzy Buijzen
Suzy Buijzen
Transport en logistiek

Op zoek naar een adviseur in de Transportsector?

Hoe onderneemt u met voorsprong in de transportsector? Waar liggen de kansen en hoe creëert u die vanuit financiële stabiliteit? Van Oers heeft een team speciaal voor ondernemers in de transport en logistiek. Stuk voor stuk specialisten die de branche goed kennen en vanuit hun eigen vak samen met u voorop lopen.
Meer informatie
Coronavirus en wegtransport

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Demis van Loenhout
Demis van Loenhout | Senior manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!