ERRU register 

ERRU register

In één van onze vorige nieuwsbrieven schreven we er al over, het ERRU register. De ERRU beleidsregel is op 1 maart 2021 van kracht geworden. Vanaf 1 april 2021 tellen de ERRU overtredingen (als deze onherroepelijk zijn geworden) mee voor de beoordeling van de betrouwbaarheidseis. Van u als vervoersmanager maar ook van uw onderneming.

Strafpunten

Europese lidstaten wisselen informatie uit over overtredingen van ondernemingen in het wegtransport. Nederlandse ondernemingen en vervoersmanagers krijgen strafpunten bij (heel) ernstige overtredingen. Bij teveel strafpunten loopt de onderneming het risico de vergunning te verliezen. De vervoersmanager kan ongeschikt worden verklaard. Met dit puntensysteem is de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) beter in staat om notoire overtreders van de weg te halen. Dat draagt bij aan veiligheid op de weg en eerlijke concurrentie in de markt.

Tips

Zorg er dus voor dat uw chauffeurs weten welke overtredingen nu ook gevolgen hebben en in het ERRU register komen. Daarnaast is het verstandig om te bedenken hoe voorkomen kan worden dat ERRU overtredingen zich voordoen. Wij hebben daar een aantal tips voor:

  • Wees zelf als bestuur en als (vervoers-)manager goed op de hoogte van ERRU regelgeving.
  • Zorg ervoor dat periodiek de Lijst met ERRU overtredingen binnen uw onderneming onder de aandacht wordt gebracht.
  • Organiseer bijeenkomsten binnen uw onderneming om de ERRU regelgeving te bespreken.
  • Sta open voor vragen over ERRU van chauffeurs binnen uw onderneming.
  • Houd de regie op bedrijfsprocessen en naleving van de regels.
  • Maak afspraken met uw opdrachtgever(s) inzake ERRU.

ERRU overtreding

Niet altijd kan een ERRU overtreding voorkomen worden. Zorg in dat geval dat u de documenten aangaande de ERRU overtreding goed bewaart om eventueel aan te kunnen tonen dat de onderneming en/of de vervoersmanager niet-verwijtbaar is.

Hoe overtredingen kunnen leiden tot het verliezen van de vergunning en het ongeschikt verklaren van de vervoersmanager is door de ILT duidelijk gemaakt met een routekaart. Deze is erg handig om te bezien wat er wanneer gebeurt en wat u eventueel er tegen kunt doen

https://www.niwo.nl/images/html/Praatplaat_strafpuntensysteem_ERRU_(aangepast_NIWO).pdf

Bron: NIWO

Meer informatie

Wil u over dit onderwerp ook eens van gedachte wisselen met een van onze transportspecialisten, neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Senior manager accountancy
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Demis van Loenhout
Demis van Loenhout | Senior manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!