Vanoers.nlTransport en logistiekeCMR straks ook in Duitsland geaccepteerd

eCMR straks ook in Duitsland geaccepteerd 

Duitse grensovergang

Veel Nederlandse transportondernemingen hebben op dit moment gewacht. Maar nu kunt u ook in Duitsland met de eCMR TransFollow rijden. Dus naast de papieren vrachtbrief is nu ook de digitale vrachtbrief erkend voor wegvervoer. Een grote stap vooruit voor digitaal rijden in Europa en voor de Nederlandse transportsector.

Digitale vrachtbrief

Duitsland was één van de laatste grote Europese landen waar je verplicht de papieren vrachtbrief bij je moest hebben. Maar dit verandert nu. Door de ratificatie van het eCMR-protocol rijdt u nu met dezelfde juridische dekking en erkenning door Duitsland.

De ratificatie door Duitsland is er een van de lange adem geweest. Ook vanuit Nederland is er door veel verschillende partijen gelobbyd bij de Duitse overheid en instanties.

De verwachting is dat de uitrol van de eCMR nu nog sneller gaat. Want ook buitenlandse transportbedrijven gaan de komende periode hierop overstappen is de verwachting.

Meer informatie

Wil u over dit onderwerp ook eens van gedachte wisselen met een van onze transportspecialisten, neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

Bron: Beurtvaartadres

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Senior manager accountancy
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout
Van Oers Transport en logistiek

Op zoek naar een adviseur in de Transportsector?

U zoekt een adviseur die de transport en logistieke sector begrijpt, de sector die voortdurend in beweging is. Wij adviseren en ondersteunen en attenderen u op alle mogelijkheden, kansen en risico’s. Grip op uw onderneming met onze transportspecialisten.
Meer informatie
Coronavirus en wegtransport

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Demis van Loenhout
Demis van Loenhout | Senior manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!