Vanoers.nlTransport en logistiekDetachering van chauffeurs

Detachering van chauffeurs 

Detachering van chauffeurs

Volgens een nieuwe wet moeten gedetacheerde chauffeurs gemeld worden in een nieuw systeem. Daarnaast hebben chauffeurs recht op de arbeidsvoorwaarden die gelden in het land waar ze rijden, mits dit de meest gunstige voorwaarden zijn.

Eerlijke behandeling van chauffeurs

Door uw gedetacheerde chauffeurs te melden in het nieuwe online loket kan de overheid controleren of zij daadwerkelijk de goede voorwaarden krijgen en onder goede omstandigheden werken. De wet zorgt ervoor dat chauffeurs eerlijker behandeld worden en er geen oneerlijke concurrentie ontstaat tussen transportbedrijven. Want als alle transportbedrijven op dezelfde manier eerlijke salarissen betalen, dan hebben ze een gelijke positie.

Via deze link bekijkt u de pagina van het Ministerie van Sociale Zaken. Hier kan dan een keuze gemaakt worden op bepaalde situaties die voor kunnen komen. Let op dat volgens het Mobility Package, cabotage onder de detachering van medewerkers valt.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Senior manager accountancy
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout
Transport en logistiek

Op zoek naar een adviseur in de Transportsector?

Hoe onderneemt u met voorsprong in de transportsector? Waar liggen de kansen en hoe creëert u die vanuit financiële stabiliteit? Van Oers heeft een team speciaal voor ondernemers in de transport en logistiek. Stuk voor stuk specialisten die de branche goed kennen en vanuit hun eigen vak samen met u voorop lopen.
Meer informatie
Coronavirus en wegtransport

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Demis van Loenhout
Demis van Loenhout | Senior manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!