Vanoers.nlTransport en logistiekDigitalisering en data in de transportsector

Digitalisering en data in de transportsector 

Data en digitalisering in de transportsector

Door de komst van Artificial Intelligence (AI) en verdere digitalisering van processen verandert ook het landschap voor de transportonderneming flink. Er is bijna geen andere sector waarbinnen zoveel data aanwezig is. Maar wordt deze data wel voldoende gebruikt, is de data van voldoende kwaliteit en hoe krijgen we de data uit het systeem? Vragen waar ons transportteam een antwoord op wil vinden, zodat we u ook op dit gebied kunnen adviseren. Daarom heeft ons transportteam een werkstudent in de arm genomen die zich zal vastbijten in data analyse.

Bedrijfsovernames

We zien de afgelopen jaren een toenemende trend in het aantal overnames. Kleine en middelgrote bedrijven worden opgeslokt door grotere transportbedrijven. Maar ook private equity is niet meer vies van transport en logistiek. Steeds meer middelgrote bedrijven hebben het moeilijk en zien problemen ontstaan in de opvolging van hun bedrijf. De keuze voor een overname wordt dan vaak gezien als een mooie stap richting het pensioen. Daarnaast bieden duurzaamheidseisen en toenemende regeldruk de nodige uitdagingen voor middelgrote transportbedrijven. Verdere automatisering en digitalisering van transportbedrijven kan ondernemingen helpen om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Inzicht in data

De noodzaak om door te blijven ontwikkelen en beter gebruik te maken van de beshikbare data werd extra benadrukt in een recent artikel van Transport & Logistiek. Daarom willen we ondernemers een beter inzicht geven in acutuele data door dashboards te ontwikkelen. Onze data analist onderzoekt hoe we dit het beste toe kunnen passen in de transportsector. Zodat u tijdig kunt bijsturen waar nodig en wij u actief kunnen blijven adviseren.

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom dit onderzoek.

Meer informatie

Wilt u weten hoe uw kostenaandelen eruitzien en wat dit doet voor uw tariefstelling? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Senior manager accountancy
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout
Transport en logistiek

Op zoek naar een adviseur in de Transportsector?

Hoe onderneemt u met voorsprong in de transportsector? Waar liggen de kansen en hoe creëert u die vanuit financiële stabiliteit? Van Oers heeft een team speciaal voor ondernemers in de transport en logistiek. Stuk voor stuk specialisten die de branche goed kennen en vanuit hun eigen vak samen met u voorop lopen.
Meer informatie
Coronavirus en wegtransport

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Demis van Loenhout
Demis van Loenhout | Senior manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!